Torredembarra tindrà una nova parella de gegants el 2020

Comença una campanya per recaptar fons per finançar una part del seu cost, 20.000 euros. Estaran inspirats en el passat indià del municipi

07 noviembre 2019 09:50 | Actualizado a 12 noviembre 2019 16:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ball de Gegants de Torredembarra va presentar ahir un nou projecte per finançar una nova parella de gegants que substitueixi a les antigues peces del municipi.

Des de fa molts mesos l’entitat treballa en la creació de nous gegants per Torredembarra arran del mal estat en que es troben els gegants, Joan i Rosalia, a causa del deteriorament dels materials amb què estan fets. Durant l’any 2018 es va portar a terme una restauració de les peces que han estat presents al municipi des de fa més de seixanta anys que va evidenciar la necessitat de construir una nova parella per participar en les festes Santa Rosalia de

Torredembarra i en sortides fora de la vila.

De moment no s’ha presentat quina serà la imatge dels nous gegants, que després d’un procés de recerca l’entitat ha decidit que la parella compti amb característiques pròpies dels antics indians torrencs, dotant a les noves peces d’identitat pròpia amb  què el poble de Torredembarra es pugui identificar.

El Ball de Gegants de Torredembarra des de la seva fundació, l’any 2014, ha treballat en la construcció d’una nova parella de gegants per a la localitat. En iniciar aquest projecte es va valorar l’originalitat i la vinculació a la localitat per tal que el poble s’identifiqués amb els personatges escollits.

Pressupost i aportacions

El pressupost per a la seva creació i la confecció del vestuari és de 20.000 euros. Des del Ball de Gegants ja compten amb el 25% del cost gràcies a les aportacions dels comerços locals i, s’espera finançar un terç d’aquest import amb els donatius de comerços i grans empreses.

L’altre part del pressupost es pretén aconseguir amb la participació dels ciutadans, a partir d’una campanya que començarà aquests dies i que comptarà amb 8.000 butlletes repartides per tot el poble amb les que els interessats podran aportar les seves dades i les quantitats oportunes, que es recolliran en un primer moment el 14 de desembre amb motiu de la Fira de Nadal. La floristeria Pupi Flors, situada al carrer Joan Güell 13, també serà un punt de recollida de les donacions.

Els participants que donin una quantitat superior a cent euros es veuran recompensats amb el seu nom bordat a les enagües de la faldilla dels gegants
«Ens estimem molt els nostres gegants i no els volem perdre», va afirmar Laia Sotoca, secretària de l’entitat gegantera, que en cap cas deixarà de banda els antics gegants i que apareixeran en els actes més solemnes i en les festivitats més destacades com el 4 de setembre, Santa Rosalia.

El Ball de Gegants espera tancar el projecte de finançament a finals de gener i poder presentar els nous gegants a finals del mes d’agost de 2020, amb l’objectiu que participin en la propera Festa Major. 

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i amb la conformitat de la regidora de Cultura, Núria Batet, que va valorar la importància del projecte: «Els nous gegants aportaran identitat al nostre seguici».

Personatges amb identitat pròpia

L’Ajuntament de Torredembarra està potenciant el passat indià del municipi i, per això, sembla una idea original fer una parella de gegants indians. Dues peces, un home i una dona, amb identitat pròpia, amb nom i cognoms, i lligats a la història de Torredembarra. De moment, però, es vol mantenir la incògnita sobre la seva identitat.

Comentarios
Multimedia Diari