Más de Costa

Torredembarra tindrà comissaria de Mossos el 2023

La Generalitat inverteix més de 3 milions en un nou equipament policial al municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat els terrenys on es construirà la comissaria. FOTO: Alba Mariné

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat els terrenys on es construirà la comissaria. FOTO: Alba Mariné

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat avui la inversió de més de 3 milions d’euros en la futura comissaria de districte del cos de Mossos d’Esquadra a Torredembarra. En una visita als terrenys on es construirà, Elena ha destacat que «era una necessitat des de feia temps i donarà un servei necessari i essencial al Camp de Tarragona» i ha agraït a l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i a tot l’equip de govern, les facilitats perquè aquest equipament sigui una realitat ben aviat.

La futura comissaria s’incorporarà al servei que ja donen al Tarragonès les comissaries de Tarragona i de Salou i Vila-seca. «Reforcem, per tant, la cobertura policial a la comarca», ha dit el conseller. En aquest sentit, Elena ha concretat que les noves instal·lacions donaran cobertura policial a nou municipis: Torredembarra, Altafulla, Creixell, la Nou de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès, La Riera de Gaià, Roda de Berà i Vespella de Gaià.

El titular d’Interior ha posat en valor que la construcció d’aquesta nova comissaria «és una bona notícia pels Mossos d’Esquadra i les policies locals, però sobretot ho és per qui al final nosaltres servim: la ciutadania i la seva seguretat i tranquilitat».

Les obres s’iniciaran el tercer trimestre d’enguany sobre un solar de 1905,08 m², situat a la carretera N-340, entre els carrers dels Bonafilla i els Vernet, i tenen una durada prevista de 15 mesos. 

Coordinació amb les policies locals

Els Mossos d'Esquadra destinats a la comissaria de districte de Torredembarra realitzaran funcions de patrullatge, seguretat ciutadana i gestió de l’ordre i la convivència, investigació i coordinació amb les policies locals integrades en el territori de la comissaria de districte.

La nova comissaria acollirà els serveis bàsics de seguretat ciutadana com la recepció de denúncies, la instrucció dels atestats policials que se'n derivin i l’atenció dels requeriments dels ciutadans i de l'autoritat judicial mitjançant l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). També proporcionarà seguiment i atenció especialitzada mitjançant el Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) a les víctimes de violència de gènere, delictes sexuals, persones grans i/o vulnerables.

Prèviament, Elena ha participat a la Junta Local de Seguretat de Torredembarra que s’ha celebrat al saló de plens del consistori. Aquesta tarda, el conseller visitarà també l’Ajuntament de Tarragona on signarà el llibre d’honor del consistori, i es desplaçarà fins a la Regió Policial Camp de Tarragona i al parc de Bombers de la ciutat.

Temas

Comentarios

Lea También