Tractaments preventius contra els mosquits a Torredembarra

La campanya de control es fa per a totes les classes d'aquest insecte, però tenint present l'espècie invasora del mosquit tigre.

27 mayo 2017 09:50 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra està duent a terme, com cada any, els tractaments preventius contra els mosquits en aquells indrets susceptibles de tenir-ne. Aquests tractaments tenen lloc fins al 31 d’octubre en els següents llocs:

Espai d’interès natural dels Muntanyans (EIN), a indrets on es produeixen entollaments d’aigua, als passos subterranis de desguàs a l’alçada de l’EIN, a la rasa situada entre el Club Marítim i Cal Bofill i a l’estany de la Roca Foradada.

Tot i els tractaments que du a terme l’Ajuntament de Torredembarra és possible que en alguns moments i en diferents zones del municipi es puguin detectar un nombre de mosquits més elevat de l’habitual provinent d’àrees limítrofes amb el municipi on no s’hagin pres mesures preventives.

¿Què és el mosquit tigre?

El mosquit tigre (Aedes albopictus) -recentment anomenat Stegomyia albopictus per una reclassificació taxonòmica- és un mosquit que es caracteritza per les seves potes ratllades en blanc i negre i el seu cos petit, blanc i negre. A Catalunya es va detectar a Sant Cugat del Vallès el primer cas l'any 2004.

Originari del sud-est asiàtic, s'ha estès als cinc continents durant el darrer terç del segle XX lligat al transport de llarga distància. La seva distribució autòctona es considera des de Madagascar fins a Nova Guinea cap a l'est i fins a la latitud de Corea cap al nord.

A més, és una espècie invasora que s'ha estès en multitud de països de tots cinc continents, considerat com un dels 100 més dolentes a Europa.

Els adults tenen típicament una llargària d'uns 5 a 8 mm. Com els altres membres de la família dels mosquits, la femella està equipada amb una trompa fina i allargada, la probòscide, que usa per xuclar sang de vertebrats per nodrir els seus ous.

En canvi, el mascle de l'espècie s'alimenta principalment de nèctar. Com és propi del gènere Aedes, la femella pon els seus ous en sec, just a tocar de l'aigua, però no directament a dins. Qualsevol contenidor obert amb una petita quantitat d'aigua com ara pots, gerros, plats de testos, etc. és suficient perquè les larves es desenvolupin.

A diferència de molts dels mosquits més estesos i comuns el mosquit tigre pica durant tot el dia, tot i que té un màxim crepuscular.

Comentarios
Multimedia Diari