Treateràpia estrena l’obra ‘Crema cremada’, una teràpia per a l’espectador

Escrita per Joan Maria Vidal, es representa diumenge, a les 19.30 hores, al Centre Cultural del Catllar

14 agosto 2020 09:40 | Actualizado a 14 agosto 2020 10:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest diumenge arriba l’esperada estrena de Crema cremada, la segona obra teatral escrita per l’altafullenc Joan Maria Vidal, després de l’èxit assolit per la seva òpera prima Pla de xoc. Serà a partir de les 19.30 hores a l’auditori del Centre Cultural del Catllar, i podem avançar que les entrades ja estan exhaurides des de fa dies.

La posada en escena és del grup Trateràpia, dirigit pel mateix Joan Maria Vidal. Cal recordar que l’estrena del muntatge s’havia previst per als dies 21 i 22 de març passat, també al Catllar, i que l’emergència sanitària per la Covid-19 es va encarregar d’anul·lar. El grup va assumir el desafiament de mantenir el projecte mitjançant assajos telemàtics al principi i retrobament després controlant totes les mesures de seguretat.

L’elenc de Crema cremada està format per Xavi López, Anna Mulet, Arantxa Piquer, Marc Novell, Rosalia Joan, Laia Marsà, Gemma Fuentes i el mateix Joan Maria Vidal.

Tal com diu l’autor, amb Crema Cremada «intento fer passar una estona agradable i divertida, portant a l’extrem la quotidianitat, amb l’única finalitat de fer remoure consciències i aconseguir complaure’ns, d’una vegada, a nosaltres mateixos». L’obra és un exemple més de les comèdies noves i molt actuals, boja, divertida, de ritme trepidant, que mostra les diferents cares de les persones a cada situació. Una comèdia familiar que «vol fer reflexionar l’espectador sobre la societat en què vivim», en paraules del mateix autor, que formula una pregunta prou profunda: «I si per uns moments poguéssim ser tal qual som?», sense cap efecte secundari...

Crec que es tracta d’una Crema cremada, amb edulcorant adulterat, quins efectes a l’estil de la fruita prohibida de l’arbre del coneixement del bé i del mal, despulla els personatges del llast de les seves versions, segons sigui cadascuna de les situacions. El fil conductor de l’entramat rau en el si d’una família molt normal el dia a dia de la qual es veu trasbalsat per l’ascens de categoria laboral de la mare, que fa riure, però també amb un missatge clar al final, que no deixa indiferent a ningú.

L’escenografia sorprèn, amb alguns «cops amagats». Ho vam poder comprovar a la preestrena feta dimecres passat i destinada a la premsa, crítics teatrals, actors i actrius, gent del món del teatre, així com regidors i regidores de Cultura dels municipis.

Les properes actuacions seran: el 26 d’agost a Girona; el 6 de setembre a Torredembarra; 13 de setembre, a la Pobla de Montornès i 14 de novembre a Reus (Santa Llúcia)

Al FITAG de Girona

Crema cremada es podrà veure el dia 26 d’agost al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) 2020.

Treateràpia és l’única companyia de la demarcació de Tarragona que ha estat seleccionada per actuar en aquest festival de referència del teatre amateur.

Enguany el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, amb voluntat de servei, ha ofert una plaça directa als grups que no hagin pogut estrenar, quan tocava, els seus espectacles per causa de la Covid-19, a la qual s’ha acollit Treatreràpia, i que es converteix en la segona participació en el certamen atès que ja hi va ser present el 2018 amb el primer muntatge, Pla de xoc.

Comentarios
Multimedia Diari