Tres companys de pis de Mor Sylla asseguren que no van veure que els Mossos el toquessin

El company que havia incriminat els Mossos rectifica davant del jutge

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els primers testimonis del cas obert arran de la mort de l'home senegalès a Salou ja han declarat davant el jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona. Els tres companys de pis, segons han apuntat fonts judicials, han comparegut amb una actitud serena, tranquil·la i amb voluntat de col·laborar. Aquest dimarts declararan dos companys de pis més, mentre que els tres veïns que haurien vist els fets s'han convertit en testimonis protegits per preservar-ne la identitat. En funció de com es desenvolupin les declaracions, el jutge podria citar a declarar alguns dels agents dels Mossos que van participar en l'operatiu policial.

 

Canvi d'explicació

Babacar, el testimoni que va assegurar davant les càmeres que va veure els Mossos d'Esquadra forcejant amb Mor Sylla abans que aquest caigués pel balcó de casa seva, ha reconegut avui davant del jutge que no va veure res, com ja va sostenir davant la policia catalana.

Babacar va afirmar davant els periodistes, dijous passat, que va veure com els mossos van forcejar al balcó amb la víctima quan els agents anaven a detenir-lo, extrem que la conselleria d'Interior va negar amb rotunditat, a l'insistir en la seva versió que no hi va haver cap contacte físic entre la víctima i els policies.

"Sí hi ha forcejament, per això cau Mor. Si no hi havia contacte físic, com caus?", va afirmar dimecres passat Babacar, que va insistir que estava segur que va veure com els mossos forcejaven amb la víctima al balcó. "Ho puc dir aquí i davant del jutge", va advertir llavors el testimoni, en to desafiador.

No obstant això, Babacar ha canviat avui la seva versió davant del jutge que investiga el cas, segons han explicat a EFE fonts judicials, i s'ha ratificat en el que havia declarat davant als Mossos d'Esquadra, en el sentit que no va poder veure res des del lloc on es trobava quan Mor es va precipitar pel balcó.

 

Els altres dos, tampoc

Els altres dos companys de pis de Mor Sylla que també han declarat avui, han assegurat avui davant del jutge que no van veure que els agents toquessin la víctima abans que es precipités mortalment pel balcó de casa seva.

Segons han informat a EFE fonts pròximes al cas, davant del jutge degà de Tarragona, Joaquim Elias, Thioube i Khadim Gueye -companys de pis de la víctima- han admès que no van veure que els Mossos mantinguessin cap tipus de contacte físic amb la víctima, en la línia de la versió que des del primer moment ha mantingut la conselleria d'Interior.

De la seva banda, Ibrahim Sylla, el germà del 'manter' mort, ha ratificat avui davant del jutge el contingut de la denúncia que va presentar al jutjat pels seus dubtes sobre la versió policial perquè, encara que no estava al pis, està convençut que el seu germà no va intentar saltar pel balcó.

Els Mossos d'Esquadra han mantingut des del primer moment que no hi va haver cap tipus de contacte físic entre els agents que van entrar a l'habitatge i Mor Sylla, que va morir en precipitar-se des del balcó, des d'una altura de tres pisos.

De fet, tres testimonis directes, aliens a la policia i a la xarxa de suposats 'manters' contra la qual es dirigia l'operació, han sostingut davant la policia catalana -en espera de ser citats pel jutge en els pròxims dies- que no hi va haver cap interacció entre els agents i el mort.

El jutge degà de Tarragona ha citat per demà a altres tres testimonis, entre ells altres dos companys de pis de Mor Sylla, segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

Més declaracions dimarts

El contingut de les altres declaracions no ha transcendit. Finalment, la instrucció del cas l'ha assumit el jutge degà en lloc d'una jutgessa de guàrdia amb l'objectiu de "donar celeritat" a les declaracions i a la investigació de la causa, segons han indicat fonts judicials.

A més del jutge, han presenciat les declaracions la fiscal i l'advocat de la família de l'home. Les mateixes fonts han assenyalat que la citació d'agents dels Mossos d'Esquadra que van participar en l'operatiu policial dependrà del resultat de les declaracions d'aquests testimonis presencials. En qualsevol cas, només haurien de comparèixer aquells agents que van tenir un contacte directe amb els manters i van observar les seves reaccions, han afegit les mateixes fonts.

 

'Testimonis protegits'

Pel que fa a les tres persones veïnes de Salou que van presenciar els fets, dos homes que eren al carrer i un altre que ho va veure tot des d'un balcó, s'han considerat "testimonis protegits" per tal de preservar-ne la identitat. Tots tres van declarar a la policia que no van observar cap contacte físic entre els Mossos i el manter mort.

 

Barcelona

Paral·lelament, el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha anunciat avui que es reunirà de forma immediata amb els comandaments de la Guàrdia Urbana de la capital catalana per buscar mesures per reforçar i garantir la seguretat dels agents, després de les últimes agressions per part de 'manters'.

Set agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han quedat ferits lleus en agressions comeses suposadament per part de venedors del 'top manta', una divendres passat i una altra ahir, quan anaven a demanar-los que abandonessin la zona en la qual venien productes falsificats al centre de la capital catalana.

El comissionat de Seguretat ha anunciat que es reunirà amb els sindicats, però que prèviament vol parlar amb els comandaments de la Urbana i amb els responsables dels operatius per buscar mesures que garanteixin la seguretat dels agents.

"Barcelona no admetrà violència en els seus carrers", ha insistit Recasens, que ha garantit que s'adoptaran les mesures necessàries per evitar que es repeteixin incidents entre 'manters' i policies.

També un altre conat d'enfrontament entre 'manters' i Mossos es va produir dissabte passat a Sant Carles de la Ràpita (Montsià).

 

Comentarios
Multimedia Diari