Un centenar de persones es concentren a Vila-seca per rebutjar la violència masclista

El consistori convoca una concentració silenciosa a les set de la tarda

19 mayo 2017 20:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ACN Vila-seca .- Un centenar de persones s’han concentrat a les dues de la tarda a les portes de l’Ajuntament de Vila-seca (Tarragonès) per condemnar la mort d’una veïna de 43 anys a mans de la seva exparella, que també ha perdut la vida. La regidora de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Lucía Teruel, ha llegit un manifest en què s’ha condemnat “enèrgicament” aquest nou cas de violència masclista, el primer del 2016 a Catalunya. Posteriorment, els representants municipals, treballadors del consistori i ciutadans han guardat un minut de silenci. L’Ajuntament ha decretat un dia de dol i les banderes onegen a mig pal. A les set de la tarda tindrà lloc una concentració silenciosa a la plaça de l’Església, per acord de tots els grups municipals i de les entitats Casal de la Dona de Vila-seca, Associació Cultural Dones de la Pineda i Dones Progressistes de la Plana.

Els fets s’han produït cap a tres quarts de deu del matí al xamfrà dels carrers de les Creus i de Sant Bernat Calvó de Vila-seca, a escassos metres de l’Ajuntament. L’home, Santos G.M., de 59 anys, ha disparat un tret al cap de Lucinda E.M., de 43 anys, en ple carrer, produint-li la mort. Segons fonts de la família, la dona hauria decidit posar fi a la seva relació fa tot just tres dies, per la qual cosa actualment ja eren exparella. Posteriorment, l’home s’ha disparat a l’abdomen i, tot i que ha estat evacuat amb vida a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, també ha mort.

L'avís del crim l'ha donat una veïna que ha sentit dos trets. Ràpidament s’han desplaçat al lloc dels fets agents de la policia local i dels serveis d’emergències, així com efectius de la Unitat Territorial d’Investigació dels Mossos d’Esquadra i de la policia científica. L’home ha disparat tots els trets amb la mateixa arma, una escopeta de calibre 12. De fet, fonts veïnals han confirmat que l’home tenia permís de caça. També ha transcendit que Santos G.M. va treballar a la Brigada Municipal i que actualment tenia un petit taller i reparava electrodomèstics.

 

Cap denúncia per maltractament o violència domèstica

Fonts policials han confirmat que no constava cap denúncia de violència domèstica ni de maltractament contra l’home. La parella tenia dues filles en comú, una de 20 anys que anava a contreure matrimoni aquest cap de setmana, i una de 15, que en el moment dels fets es trobava a l’institut. Totes dues, juntament amb la resta de la família, han rebut atenció psicològica. Per la seva banda, l’home també tenia un altre fill fruit d’una altra relació.

 

Comentarios
Multimedia Diari