Un centenar de trompistes tenen una cita aquest cap de setmana a Vila-seca

El Conservatori de Música de Vila-seca acollirà a partir de demà la 9a Trobada de Trompistes de Catalunya, amb la participació d´un centenar de trompistes.

19 mayo 2017 16:26 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enfortir el vincle de reunió anual on tots els trompistes, ja siguin aficionats, estudiants o professionals, convisquin uns dies, és l’objectiu principal d’aquesta trobada, organitzada per l’Associació Catalana de Trompistes. Els participants intercanviaran experiències i gaudiran tocant el seu instrument, ajudant així a la projecció de la trompa a la societat.

Per aquesta trobada, el Conservatori comptarà amb solistes de les principals orquestres europees, professors i representants d’importants marques d’accessoris i instruments, i la col·laboració de diferents agrupacions musicals d’arreu de l’Estat. Per la seva banda, els trompistes vindran de tota Catalunya, d'arreu de l'Estat, Alemanya, Holanda i també Llatinoamèrica.

El programa previst s’encetarà amb el Concurs d’Interpretació de Trompa (de nivell superior) a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira, demà divendres dia 10 a les 4 de la tarda. El dissabte concentrarà el plat fort de la trobada amb la presentació i benvinguda a càrrec del professor del Conservatori Antoni Alburquerque, el qual estrenarà la seva obra “Fanfàrria Vila-secana” a les 10.00 h a l’Auditori Josep Carreras. A continuació tindran lloc les classes magistrals a diferents espais del Conservatori que s’allargaran durant tot el dia i a les 11 del matí els participants i alumnes podran construir una trompa a través d’un taller coordinat per l’AMPA del centre. Cal destacar que serà necessària una inscripció prèvia al taller, que podrà fer-se a la Secretaria del Conservatori en horari habitual d’atenció al públic, fins al 8 de febrer. Per finalitzar el dia, a les 7 de la tarda es preveu un concert de solistes amb el quartet de corda i el pianista Alan Branch, a l’Auditori Josep Carreras.

La cloenda de la trobada arribarà el diumenge 12 de febrer, amb tot un seguit de classes grupals, un concert de grups de trompa a l’Auditori Josep Carreras a la 1 del migdia i un concert de jazz acompanyat de vermut al vestíbul, que posarà punt i final a l’esdeveniment.

 

Comentarios
Multimedia Diari