Un detingut a Torredembarra per cultiu i tràfic de marihuana

La Guàrdia Civil i la Policia Local han intervingut 221 plantes

19 mayo 2017 19:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local de Torredembarra, han detingut una persona per un presumpte delicte contra la salut pública –per elaboració, cultiu i tràfic de substàncies estupefaents– i un altre de frau de fluid elèctric. Així mateix, ha desmantellat una plantació de tipus 'indoor' amb 221 plantes de marihuana i ha intervingut 640 grams d'una substància vegetal, que suposadament era aquesta droga, i 350 euros en efectiu. El detingut ha quedat amb llibertat amb càrrecs a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 del Vendrell.

La investigació va començar el mes d'abril, gràcies a la col·laboració ciutadana, que va aportar informació relacionada amb l'apreciació de les olors característiques que desprenen aquest tipus de plantes en un habitatge unifamiliar d'una urbanització allunyada del municipi. Aquestes informacions i les investigacions posteriors van permetre determinar que en aquest immoble hi havia una plantació industrial de marihuana. 

Finalment, l'1 de juny, gràcies a una petició judicial, la Guàrdia Civil i la Policia Local van fer una entrada i registre a l'habitatge, en el qual es van intervenir: 221 plantes de marihuana, 640 grams d'una substància vegetal, que suposadament era d'aquesta droga, 350 euros, tretze làmpades d'assecament, nou garrafes de fertilitzant, un equip d'aire condicionat, vuit transformadors, dues regletes amb magneto tèrmics, dos deshumidificadors i dos filtres. Per tot plegat, es va arrestar el responsable i únic ocupant de la casa. 

Aquest dispositiu ha comptat amb el suport de tècnics de l'empresa subministradora d'energia elèctrica, que van constatar que s'havien connectat fraudulentament a la xarxa enllumenat general. La companyia calcula que hauria estafat uns 24.000 euros. 

El detingut ha quedat amb llibertat amb càrrecs a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 del Vendrell.

Comentarios
Multimedia Diari