Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un gos de l'Hospitalet de l'Infant, campió de bellesa canina de Catalunya

Només li falten dos punts per esdevenir campió d'Espanya i de la Federació Canina Internacional

Redacció

Whatsapp
Morgan  amb la seva propietàriai cuidadora, Eva Espejo

Morgan amb la seva propietàriai cuidadora, Eva Espejo

Un gos de l'Hospitalet de l'Infant que respon al nom de Morgan ha guanyat el trofeu de Campió de Catalunya de Bellesa. L'animal és d'Eva Espejo, propietària de l'establiment "Només Mascotes" de la mateixa ciutat. 

El gos guanyador del Concurs de Bellesa de Catalunya és un canitx gegant que ja havia participat en diferents exposicions de bellesa organitzades per la Real Societat Canina d'Espanya, la Canina Catalana i la Federació Canina Internacional.

El passat diumenge 20 de març, Eva Espejo i Morgan van anar a recollir el trofeu de Campió de Catalunya 2015 a Girona, després d'haver aconseguit tots els punts possibles en menys d'un any.

A més, ara mateix, i segons explica Espejo, només els falta un punt per ser Campions d'Espanya i un altre punt per ser Campions Internacionals.

A les exposicions de gossos, els propietaris han de demostrar al jutge, en un parell de minuts, que el seu gos és el millor de tots i aquest valora el moviment, la morfologia i el caràcter de l'animal.

Tot això, segons Espejo, implica un gran treball i molt de sacrifici. A més, el canitx és una raça que necessita d'un manteniment exhaustiu i de talls específics, ja que no tots són admesos per competir.

El tall que porta Morgan -el campió de Catalunya- per competir es diu 'Continental' i duu unes zones rasurades a màquina, mentre que la resta està tallat a tisora. 

La propietària del gos explica que aquest tall tan característic dels canitx i associat a una simple moda té, en realitat, una història desconeguda al darrere. Segons diu, els francesos utilitzaven aquesta raça per a la caça de l'ànec, per la qual cosa el gos ficava a l'aigua per recollir i portar la peça al caçador. Com que molts d'ells morien ofegats pel pes del pèl, sovint es rasurava la part del darrere i les potes davanteres, deixant només el pèl per protegir els pulmons i ronyons del fred. Actualment, però, el tall s'ha anat millorant per exaltar les virtuts morfològiques del gos.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También