Un grup d’amics amb una afició en comú a Torredembarra

L’Associació Cultural Fotogràfica Fotoamigo del Baix Gaià es va crear l’any passat i té la intenció de difondre la fotografia a la comarca i concentrar aficionats
 

GERARD VIVES

Whatsapp
Diversos membres de l’Associació Cultural Fotogràfica Fotoamigo del Baix Gaià. cedida

Diversos membres de l’Associació Cultural Fotogràfica Fotoamigo del Baix Gaià. cedida

La fotografia ha canviat la manera com entenem el món. Gràcies a ella, les narracions més acurades i les descripcions més fidedignes acaben aportant aquella dosi de realitat al lector, que fa crear una imatge mental d’allò que es vol comunicar.

Myriam Fernández va arribar fa quatre anys al petit poble de Torredembarra, i amb ella va portar no només una passió sinó també una professió, la fotografia. Ràpidament, es va posar a buscar entre els aficionats d’aquest món del camp de Tarragona, un lloc on poder compartir els seus coneixements i experiències amb altra gent, i es va donar que no existia cap a prop del municipi.

Així relata la Presidenta de l’Associació Cultural Fotogràfica Fotoamigo del Baix Gaià com ella, juntament amb cinc aficionats més, van crear aquest grup, que és un espai on els aficionats a aquest món poden practicar i perfeccionar la seva tècnica ‘compartint coneixements amb altres aficionats de tots els nivells’.

Una de les principals activitats de l’Associació Fotoamigo és la realització de cursos fotogràfics de perfeccionament de tècniques com poden ser il·luminació, Photoshop i composició. Un dels que va tenir més èxit, va ser el de revelat analògic amb cambra fosca, realitzat amb unes càmeres de 1902. L’èxit del taller ha obligat a l’associació a trobar noves dates per tornar-lo a realitzar.

A part dels tallers de tecnificació, un dels tallers que imparteix la Myriam és de fotografia, mòbils i xarxes socials. Està orientat als socis més grans del grup, ensenya a com gestionar les diferents xarxes socials, i a compartir imatges a través d’elles. Myriam comenta que «a Fotoamigo tractem la imatge en tots els nivells, des dels més professionals fins a com enviar una fotografia per whatsapp. Estem oberts a tots els nivells de coneixement».

Aquesta dedicació i desenvolupament de la tècnica ha portat a alguns membres de l’Associació Fotoamigo a obtenir alguns reconeixements, fins i tot a guanyar algun concurs, com el de la revista Cel Obert, la revista cultural i d’oci de la comarca, en que dos membres de l’associació torrenca van obtenir el primer i el segon premi en el concurs dels racons més bonics del Baix Gaià.Myriam Fernández destaca que «en aquest grup la majoria no són professionals, però alguns realitzen algunes fotografies dignes de ser-ho».

Un altre cas destacable és el de la Naiara, una nena de 14 anys soci del grup i que té síndrome d’asperberg. Una fotografia seva del far de Torredembarra ha estat seleccionada per il·lustrar el calendari del 2020 de l’Associació Aspercamp, que es dedica a donar a conèixer l’asperberg i a sensibilitzar a la societat, per aconseguir una integració de les persones amb aquesta síndrome al Camp de Tarragona. Entre altres activitats, cada any realitzen un concurs per votar les millors fotografies que confeccionaran el calendari de l’associació, i l’any que ve la fotografia de la Naiara sortirà al mes de març. Des de l’Associació Fotoamigo es mostren molt orgullosos d’ella, i creuen que és «un clar exemple d’esforç i dedicació per la fotografia».

L’Associació Cultural Fotogràfica Fotoamigo del Baix Gaià es va fundar al mes d’agost de l’any passat, però no va ser fins al desembre que es va fer la presentació oficial. Es tracta d’una entitat bastant nova que encara no disposa de cap local, i això de vegades ‘dificulta la gestió de les nostres activitats’.

Tot i això, l’associació es troba en contacte amb l’Ajuntament de Torredembarra per poder aconseguir un local, ja que la voluntat no seria només la de la creació d’una seu per realitzar els diversos tallers fotogràfics, sinó la d’instaurar un museu, gràcies a un soci del grup que posseeix una col·lecció de més de 200 càmeres analògiques i que serien cedides a l’Associació Fotoamigo.

A l’espera de la resposta de l’ajuntament, l’entitat no cessa la seva activitat, i entre d’altres, presentarà al mes de gener, una exposició fotogràfica a la sala Lluís d’Icart de Torredembarra.

Temas

Comentarios

Lea También