Un home mata la seva exparella a Vila-seca i se suïcida

L'agressor s'ha disparat a l'abdomen i ha mort poques hores després

19 mayo 2017 20:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home de 59 anys ha matat aquest matí a trets la seva exparella, de 43, al centre de Vila-seca, i posteriorment s'ha suïcidat, en el primer cas de violència masclista a Catalunya el 2016 i quart a tot l'estat espanyol.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, el crim ha tingut lloc cap a les 09.30 hores del matí a la confluència dels carrers De les Creus i Sant Bernat Calbó de Vila-seca, quan l'home, Santos G.M., de 59 anys i nacionalitat espanyola, ha disparat diversos trets al cap amb una escopeta a la seva exdona, Lucinda Expósito Méndez, de 43 anys, d'orígen sudamericà i també nacionalitat espanyola.

L'autor del crim s'ha intentat suïcidar posteriorment amb el mateix arma disparant-se a l'abdomen i ha quedat malferit al carrer, amb una parada cardiorespiratòria i en estat crític, encara que els equips d'emergència han aconseguit reanimar-lo i l'han evacuat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

No obstant això, poc després d'arribar a l'hospital, l'autor del crim ha mort, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Els Mossos han rebut a les 09.45 hores l'avís que hi havia dues persones ferides per arma de foc a la via pública i quan els agents han arribat al lloc han comprovat que la dona era morta i l'home, greument ferit.

El SEM havia anat al lloc després de rebre una alerta a les 09.36 hores del matí, segons fonts sanitàries.

La dona vivia al número 12 del carrer de les Creus i l'agressor regentava un taller de reparació d'electrodomèstics molt a prop d'aquest domicili.

Tots dos eren molt coneguts a la localitat i l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU), s'ha acostat al lloc dels fets i ha mostrat la seva consternació perquè són a més pràcticament veïns seus.

Poblet ha afegit que els dos morts tenen una filla de 20 anys recent complerts que està a punt de casar-se, i una altra filla de 15 que encara desconeix els fets perquè és a l'institut.

L'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Camp de Tarragona dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per aclarir aquest crim.

De moment, els agents han assegurat el lloc del crim i comprovat que no hi ha més armes, mentre la policia científica està recollint proves a la zona, amb gran expectació dels veïns i dels nombrosos mitjans de comunicació allà desplaçats.

També els mossos estan interrogant un testimoni dels fets a la comissaria i es desconeix si l'agressor tenia alguna ordre d'allunyament o denúncies anteriors per maltractaments.

La comitiva judicial no ha arribat encara al centre de Vila-seca, i per això el cadàver de Lucinda segueix estès a terra, tapat per una manta.

Comentarios
Multimedia Diari