Un itinerari educatiu sobre Antoni de Gimbernat donarà a conèixer el cirurgià als escolars

Els alumnes de cicle superior de primària i primer d´ESO també aprendran alguns aspectes històrics i socials del segle XVIII. Avui s´ha realitzat una prova pilot amb els nens i nenes de quart de primària de l´escola Joan Ardèvol.

19 mayo 2017 16:17 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, el president de la comitè organitzador de l’Any Gimbernat, el doctor Pere Mestres, i el director del Museu d’Història, Gerard Martí, han presentat avui l’itinerari educatiu “Antoni de Gimbernat. De Cambrils al món”, que donarà a conèixer el cirurgià als escolars de Cambrils. El regidor de Cultura ha afirmat que l’itinerari és una de les iniciatives que van més enllà de l’Any Gimbernat. En aquesta línia, el doctor Pere Mestres ha destacat l’encert de posar en marxa aquesta activitat. “L’itinerari mantindrà millor la memòria del cirurgià que cap altra activitat de l’Any Gimbernat”, ha assegurat.

Coincidint amb la presentació, els nens i nenes de quart de l’escola Joan Ardèvol han estat avui els primers en realitzar aquesta activitat didàctica, creada i dinamitzada per l’empresa Cel Rogent pels alumnes del cicle superior de Primària i primer cicle d’ESO. La sortida pilot d’avui i una altra que es realitzarà durant aquesta mateixa setmana serviran per fer un test als continguts i la metodologia de l’activitat. Els resultats s’analitzaran i s’utilitzaran per preparar al personal del Museu d’Història de Cambrils, que realitzarà l’activitat a partir del curs vinent.

L’itinerari educatiu és un acord del Comitè Organitzador de l’Any Gimbernat. És així com l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils, a inicis de l’actual curs 2016-2017, va encarregar a Cel Rogent la creació de l’activitat. Aquest projecte ha comptat des del primer moment amb l’assessorament i impuls del Museu d’Història de Cambrils, institució responsable de la seva realització a partir del curs 2017-2018 dins del programa transversal Descobreix Cambrils.

Cel Rogent ha treballat conjuntament amb el Museu d’Història de Cambrils, en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Cambrils, per aconseguir disposar d’una l’activitat que té com a eix central una sortida de dues hores de durada, que comença al monument Antoni de Gimbernat i finalitza al Barri Antic.

La sortida és dinamitzada per un educador i va acompanyada d’un llibret de 12 pàgines, amb elements i activitats preparatòries a realitzar a l’aula per part del mestre, i d’altres que s’utilitzaran durant la sortida.

També en format digital, s’ha elaborat un llibret de l’alumne i una guia didàctica amb tota la informació i indicacions perquè els mestres puguin fer la preparació prèvia de l’activitat.

Comentarios
Multimedia Diari