Un qüestionari pregunta als usuaris de la platja d'Altafulla sobre el seu ús i la seva valoració

A l’enquesta, en la que s’hi pot participar fins el proper dia 20, es tenen en compte la neteja de la sorra, equipacions o la vegetació invasora

14 septiembre 2020 09:40 | Actualizado a 14 septiembre 2020 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Altafulla està duent a terme una enquesta a redós dels usuaris de la platja del municipi, per saber quin ús en fan els banyistes. Fonamentalment es tracta de copsar com viuen veïns i visitants els canvis que s’han introduït enguany a les platges amb el pla de gestió de l’espai que ha impulsat l’actual equip de govern municipal.

Quatre informadors de carrer recorren el passeig marítim de Botigues de Mar els quals assabenten els usuaris sobre la possibilitat de fer aquesta enquesta accedint a una plataforma web a través d’un codi QR que es pot llegir des de qualsevol dispositiu mòbil. S’hi pot participar fins al diumenge dia 20 d’aquest mes de setembre.

24 preguntes

El qüestionari conté un total de 24 preguntes, de molt fàcil resposta, sobre aspectes molt variats, com ara la neteja de la sorra, eliminació de vegetació invasora, els serveis i equipaments o també l’estona que la gent roman a la platja.

També s’ha tingut en compte la situació d’excepcionalitat que es viu per la pandèmia, cosa que com assenyala la coalcaldessa i responsable de platges, Alba Muntadas, ha provocat que «alguns dels aspectes de la gestió de la platja hagin patit modificacions».

A l’enquesta també s’hi pregunten altres qüestions de caràcter més general com l’afluència dels usuaris de la platja als establiments de restauració de la zona o l’ús dels contenidors de recollida selectiva.

La consulta al mateix temps va dirigida a saber la manera com la gent es trasllada a la platja, ja sigui a peu, en bicicleta, en transport privat i si utilitzen el trenet turístic ja que enguany, com ha destacat Muntadas, «s’ha potenciat com a servei de transport municipal».

També per les xarxes socials

En aquests moments gairebé s’han recollit ja unes dues-centes cinquanta respostes, entre les quals predomina la valoració positiva dels banyistes sobre l’estat i gestió de la platja altafullenca; el servei més reclamat és de les dutxes, que han estat suprimides aquest estiu per raons d’higiene, en previsió de possibles contagis pel coronavirus.

A banda del codi QR, qui vulgui pot respondre a l’enquesta, disponible també a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents al barri marítim i a través de les xarxes socials.

Exhaurit el temps de participació, amb els resultats de la consulta el consistori altafullenc comptarà amb una eina més per continuar treballant en la millora d’aquest espai públic com és la platja en el futur més immediat de la localitat.

Comentarios
Multimedia Diari