Un tercer testimoni corrobora que no va haver-hi contacte físic entre els Mossos i el senegalès mort a Salou

El jutge cita a declarar al germà de la víctima

19 mayo 2017 22:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un tercer testimoni assegura que els Mossos d'Esquadra no van mantenir cap contacte amb l'home senegalès mort dimarts a Salou, segons ha pogut saber l'ACN de fonts properes a la investigació. Aquest veí, que va prestar declaració dijous en seu policial, afirma que va presenciar els fets des d'un balcó proper al pis on s'estava portant a terme l'operació dels Mossos. El seu testimoni se suma al dels altres dos homes que es trobaven en un bar proper i que corroboren la versió policial. D'altra banda, el company de pis de la víctima que va assegurar davant els mitjans que va haver-hi "empentes" i "contacte físic" entre els agents i Mor Sylla, havia declarat prèviament a la policia que no va veure res.

Una altra persona assegura haver presenciat els fets ocorreguts el passat dimarts 11 d'agost a Salou i se suma així als dos testimonis revelats dimecres pel conseller d'Interior, Jordi Jané. Segons ha pogut saber l'ACN, es tracta de tres homes, tots ells veïns de Salou, que corroboren la versió policial, segons la qual Mor Sylla hauria travessat la barana del balcó de casa seva i, en un intent de despenjar-se al pis de sota, s'hauria precipitat al buit des del tercer pis.

A més, aquests testimonis afirmen haver sentit la veu d'agents policials cridant "que es tira, que es tira", segons han confirmat diverses fonts coneixedores de la investigació. Dos d'aquests veïns es trobaven en un bar ubicat davant del bloc de pisos, a la mateixa plaça Sant Jordi, mentre que el tercer va relatar aquest mateix dijous davant els Mossos que ho va observar tot des d'un balcó proper.

Els sis inquilins del pis es trobaven dormint quan la policia va accedir al pis i tot hauria succeït molt ràpid. L'informe provisional de l'autòpsia apunta que l'home de 50 anys va morir com a conseqüència d'un fort cop al cap, amb vessament de massa encefàlica, en caure del tercer pis. Està previst que, properament, el jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona citi a declarar els testimonis. De fet, segons ha informat el TSJC, aquest dilluns dia 17 d'agost s'ha acordat prendre declaració a quatre testimonis, entre ells el germà de la víctima.

D'altra banda, Babacar, el company de pis que aquest dijous va assegurar a diversos mitjans de comunicació -entre els quals l'ACN- que va haver-hi "empentes" i "contacte físic" entre els agents i Mor Sylla, havia declarat el mateix dimarts a la policia que no havia vist res dels fets ocorreguts al balcó de l'apartament 321 del número 3 de la plaça Sant Jordi.

 

El germà, citat pel jutge

Un jutge de Tarragona ha citat com a testimoni al germà de Mor Sylla. Segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona, que investiga les circumstàncies de la mort de Mor Sylla, de 50 anys i origen senegalès, ha citat dilluns que ve al germà de la víctima.

La família va presentar una denúncia al jutjat en dubtar de la versió dels Mossos d'Esquadra, que sempre han mantingut que no hi va haver cap tipus de contacte físic entre els agents que van irrompre a l'habitatge amb el manter. El jutge també ha citat per a dilluns que ve a tres testimonis més, segons el TSJC.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, el director dels Mossos, Albert Batlle, i el comissari en cap, Josep Lluís Trapero, han sostingut públicament després del succés que els agents que havien de detenir a Mor Sylla no van arribar a mantenir cap contacte físic amb ell.

Es dóna el cas que el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona té tres causes obertes vinculades al cas: sobre la mort de Mor Sylla, sobre la investigació contra la xarxa d'importació de productes falsificats i sobre els disturbis que van protagonitzar dimarts a Salou diversos companys del difunt, que van causar danys valorats en 76.500 euros, segons fonts municipals i d'Adif.

Comentarios
Multimedia Diari