Una aplicació 'online' selecciona els candidats ideals per al sector hoteler

La iniciativa està destinada al personal del sector de l'hostaleria i funciona a partir d'un sistema obert

19 mayo 2017 23:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Seleccionar d’una forma més acurada el candidat ideal per a cada lloc de treball. Aquest és el principal objectiu de l’aplicació Job In, impulsada pel grup de recerca Metodolo del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta (CRAMC) de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La Borsa de Treball de Cambrils serà l’organisme municipal que podrà utilitzar la versió beta de l’aplicació, gràcies a un acord signat ahir al matí entre l’Ajuntament i la Fundació URV.

El mètode que utilitza aquesta aplicació consisteix en un sistema obert –i per tant, modificable– que consta d’una sèrie de preguntes que es fan al personal que busca feina en el sector de l’hostaleria. Aquestes preguntes estan relacionades no només amb les habilitats professionals dels aspirants, sinó també amb les seves actituds i aspiracions laborals.

En funció de les respostes obtingudes, el programa calcula en quin lloc de treball encaixaria millor per cada perfil. D’aquesta manera, l’aplicació permet millorar els processos de preselecció que s’han utilitzat de forma tradicional, a la vegada que recollirà dades que s’utilitzaran per a futures recerques de la Fundació URV. Per estudiar l’èxit de l’aplicació, prèviament s’han elaborat proves amb les dades tractades de forma confidencial de personal del sector hoteler.

Job In és la primera eina d’aquestes característiques amb què el sector hoteler pot comptar per gestionar els recursos humans de què disposa.

Sense cost pel consistori

Job In no tindrà cap cost econòmic per l’Ajuntament de Cambrils però pot representar una millora en el reclutament de personal específic d’aquest sector, que té una gran importància en el municipi costaner.

L’acord de col·laboració va ser signat ahir al matí per l’alcaldessa Mercè Dalmau i l’investigador responsable, el professor de la Facultat de Psicologia Jordi Tous. Municipis com Salou, Reus o Vila-seca es plantejaran implantar aquesta aplicació en un futur proper.

Aquesta aplicació té una vigència d’un any. L’eina online estarà en període de proves durant aquest temps i s’aplicarà en aquells usuaris de la Borsa de Treball que estiguin buscant feina en el sector hoteler.

Comentarios
Multimedia Diari