Una botiga arregla bicicletes velles i les dóna als necessitats de Cambrils

Rodabike organitza una campanya de recollida durant el Nadal per poder aprofitar els vehicles i donar-los una sortida

19 mayo 2017 16:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vuit bicicletes, la majoria mountain bikes, arribaran avui a mans dels tècnics de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils. Cada una d’elles, fa unes setmanes, només tenia un destí: la deixalleria. Però des del 2012, la botiga Rodabike, del carrer Pau Casals, va decidir «que podíem donar una segona vida.

A nosaltres ens costa ben poc arreglar-les i el favor que fas a la gent que en necessita una i no pot pagar-se-la és molt gran», explica Laura Moreno, propietària del negoci cambrilenc juntament amb el seu marit, Juan Sánchez. La botiga fa aquesta campanya ara a l’hivern perquè l’activitat a l’estiu de venda i lloguer no permet dedicar-se a aquesta iniciativa solidària.

La recollida de bicicletes (ampliable a correpassadissos, tricicles i caminadors en bon estat) s’ha celebrat del 12 de desembre al 13 de gener i al taller del carrer Pau Casals, Juan Sánchez ha anat arreglant les bicicletes.

«Algunes estan tan xafades que de dues en fas una, però la gran majoria són canvi de pneumàtic, frens i cablejat», explica Laura Moreno, que aquests dies les ha tingut a la mateixa botiga ocupant un espai darrere el taulell.

Després d’arreglar-les, avui al migdia es portaran les vuit bicicletes a l’Ajuntament, on l’àrea de Benestar Social és qui ha gestionat els seus nous propietaris. Són persones adultes amb precarietat econòmica i que necessiten un transport per anar a treballar o joves que les fan servir per arribar a l’escola, expliquen fonts de l’Ajuntament. Amb aquesta entrega Rodabike ha donat prop de mig centenar de bicicletes.


També per als més menuts
D’altra banda, Rodabike recull i arregla bicicletes per nens, caminadors i tricicles. Enguany són 2 tricicles per nens de fins a 2-3 anys i 2 bicicletes petites per nens una mica més grans. Des de l’Associació Dones Amunt ja han donat una bicicleta a un nen amb precarietat, d’una família usuària de Càritas, ha confirmat fonts de l’Ajuntament.

Les altres bicicletes encara s’han de lliurar els pròxims dies i seran per usuaris de Benestar Social que tinguin precarietat econòmica i que estiguin complint el pla de treball per superar la seva situació (anar a la borsa, etc.).

Comentarios
Multimedia Diari