Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Costa Torredembarra

Una app per denunciar caques, plagues o males olors a Torredembarra

Els usuaris només han de fer una fotografia, situar-la al mapa i enviar-la. Totes les queixes tindran una resposta per part de l’Ajuntament de Torredembarra

Carmina Marsinach

Whatsapp
L’aplicació mòbil permet fer una foto de la incidència i localitzar-la en un mapa. FOTO: Cedida

L’aplicació mòbil permet fer una foto de la incidència i localitzar-la en un mapa. FOTO: Cedida

Un banc trencat, brossa al carrer o un fanal espatllat. Els veïns de Torredembarra podran denunciar totes les incidències que es trobin a la via pública a través d’una nova aplicació per a mòbils que ja està en funcionament des d’ahir.

Amb l’app ‘Millorem Torredembarra’, que es pot descarregar gratuïtament des de Google play o Apple Store, els usuaris podran fer una fotografia de la incidència, situar-la en el mapa i enviar-la. La notificació arribarà a l’Ajuntament que intentarà resoldre el problema «tan aviat com es pugui», segons explica el regidor de la Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino. 

Des del consistori s’enviarà sempre una resposta a totes les queixes a través del correu electrònic per tal que l’usuari sàpiga si s’ha pogut solucionar el problema i quan. Si es tracta d’incidències en àmbits privats i poden comportar l’obertura d’un expedient de disciplina urbanística, s’informarà al ciutadà si ha de dur a terme algun tràmit complementari. «L’aplicació ens permetrà millorar la comunicació entre la ciutadania i les regidories de Via Pública i Sostenibilitat», explica l’alcalde de Torredembarra Eduard Rovira.  

«Hi haurà un feedback més positiu i ràpid amb la ciutadania»

Aquest nou servei s’implementa a través del Programa Treball i Formació amb una subvenció de 103.900 euros pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Amb aquest ajut es contractaran set persones, dues per dotze mesos i cinc per sis mesos. Quatre d’elles formaran part de la Brigada d’Intervenció Ràpida, per solucionar les incidències més urgents mentre que una altra serà l’encarregada de gestionar totes les queixes i derivar-les als departaments corresponents, com el de Via Pública i Manteniment i de Sostenibilitat. D’aquesta manera, segons Pino, hi haurà un «feedback més positiu i ràpid amb la ciutadania». D’altra banda, hi haurà dues persones que s’encarregaran de fer l’Auditoria de sensacions. La iniciativa, que ja es va dur a terme per primera vegada a l’Ajuntament de Manresa, consisteix a «preguntar a la gent que va pel carrer que és el que els molesta»,  segons expliquen des del departament de Sostenibilitat. 

Què molesta més als veïns

Durant un any i mig es faran 200 enquestes cada dos mesos en les 11 zones en què s’ha dividit el municipi. Es demanarà als ciutadans que puntuïn de l’1 al 4 una sèrie d’ítems depenent de si els molesten més o menys. Des del consistori volen que aquesta sigui una eina complementària que ajudi a ampliar el llistat de possibles desperfectes o qüestions a tenir en compte en l’aplicació mòbil. De moment ja són 90 les enquestes que s’han fet a Torredembarra. Segons les primeres dades s’observa que en cada zona les queixes són diferent i en general el que més molesta als veïns són les defecacions dels gossos juntament amb els coloms, residus al carrer o la falta d’arbres i papereres. 

L’ordenança de civisme de Torredembarra contempla sancions d’entre 60 i 1.500 euros per evitar que es llencin deixalles on no toca, o bé per aquells que no recullen les defecacions de gossos.

L’app ha comptat amb un pressupost de 7.000 euros i el seu manteniment són 30 euros mensuals. 

Temas

Comentarios

Lea También