Una nova etapa al Casal La Violeta d’Altafulla

El projecte s’està redactant i els resultats es coneixeran aquest mes de setembre. A més, s’intentarà que les obres comencin ‘al més aviat possible’, segons l’Ajuntament

01 septiembre 2017 15:19 | Actualizado a 01 septiembre 2017 15:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La remodelació del Casal La Violeta d’Altafulla serà una realitat els pròxims mesos. En aquests moments ja està en marxa la redacció del projecte, el qual s’enllestirà aquest mes de setembre. Així ho ha anunciat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, que ha avançat que intentaran que la licitació d’obres sigui «al més aviat possible».

Un cop entregat el projecte, caldrà seguir els tràmits habituals d’aprovació inicial, exposició pública, i aprovació definitiva.
L’actuació per obres al Casal La Violeta ascendirà a prop d’1 milió d’euros, gairebé la meitat dels quals es finançaran a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que té com a objectiu les inversions en obres i serveis de competència municipals.

Per a Marisa Méndez-Vigo, aquesta renovació era una qüestió «inajornable» dins dels seus projectes de futur, donat que «és un espai poc aprofitat, i quan se’n fa ús, presenta moltes deficiències pel que fa a mesures de seguretat, de calefacció i d’estètica, entre d’altres».

El cafè bar podria entrar en funcionament de nou en poques setmanes

Pel que fa a la redacció del projecte, el cost ascendeix als 30.600 euros, i inclou la redacció del projecte bàsic i executiu, l’estudi de seguretat i salut, la direcció d’obra, la direcció d’execució i la coordinació de seguretat per a la remodelació de l’edifici.

Amb aquesta rehabilitació es pretén optimitzar la utilització d’un espai, amb moltes mancances, millorar la seva imatge i esdevenir escenari de moltes activitats que ara no hi tenen cabuda.

Cal ressaltar que a la convocatòria de licitació, s’hi van presentar 22 ofertes i que el contracte amb l’empresa adjudicatària es va formalitzar l’1 de juny passat.

Reobertura del cafè bar
El servei de restauració del Casal La Violeta d’Altafulla podria reobrir les portes les pròximes setmanes, després de romandre tancat des de l’estiu passat.

La Violeta és un cafè bar emblemàtic, de llarg recorregut en el marc històric d’Altafulla, situat al carrer de l’Hostal que donava accés directe i alternatiu al passadís d’entrada, a l’antiga sala del teatre, fins que es va construir el nou Casal, edifici adjacent. És per aquest motiu un establiment estretament lligat al teixit social i cultural d’Altafulla, en quina planta superior s’hi troba bona part de l’Escola Municipal de Música.

El concurs per a l’explotació i gestió del local es va fer públic el passat mes de juny i només un interessat s’hi va presentar, amb la documentació pertinent per fer-se’n càrrec.

El bar restaurant La Violeta ha tingut les portes tancades al públic durant més d’un any

Es tracta de Xavier Nolla, que ja havia treballat com a cambrer amb l’antic adjudicatari, Jaume Sanz, «el Patxet», com és conegut entre els altafullencs. Es dóna la circumstància que la concessió de l’explotació de La Violeta estava caducada des de feia molt temps, una situació que el Govern municipal «va decidir regular», ha declarat la regidora Marisa Méndez-Vigo.
Després de més d’un any amb les portes tancades, en unes setmanes el bar restaurant La Violeta tornarà a obrir els seus serveis al públic. Xavier Nolla és l’adjudicatari per a un període mínim, durant els pròxims quatre anys, d’acord amb la durada del contracte. El pressupost de licitació ha estat de 10.195 euros, sense IVA.

Comentarios
Multimedia Diari