Una professora nega haver abusat sexualment de cinc alumnes de tres i quatre anys al Baix Penedès

La mestra assegura que les acusacions són "una rabieta" de la mare d'un nen a qui va castigar "cinc minuts sense pati"

19 mayo 2017 23:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una mestra acusada d'haver abusat sexualment de cinc alumnes de tres i quatre anys en dues escoles de Calafell i el Vendrell, al Baix Penedès, ha negat els fets en el judici que ha arrencat aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona. La professora està acusada de tres delictes d'abusos sexuals i de dos delictes de corrupció de menors per uns fets ocorreguts entre el 2003 i el 2005. Segons la dona, que s'enfronta a 29 anys de presó, les acusacions són "una rabieta" de la mare d'un nen a qui va castigar "cinc minuts sense pati". La dona ha negat que mantingués un "joc secret" amb els alumnes, que s'exhibís nua davant seu mentre es tocava i que hagués a arribat a penetrar amb els dits alguns d'ells.

L'acusada, Remei Barrera, una veïna de Calafell de 63 anys, va treballar l'any 2005 com a professora de reforç al CEIP Castell de Calafell (Baix Penedès) entre l'1 de setembre i l'1 de desembre. Durant el mes d'octubre, tot just durant uns dies, va substituir la professora titular a la classe de P-4.

El ministeri fiscal afirma que, en aquest període, l'acusada "amb ànim de satisfer les seves apetències lúdiques", i en alguna de les ocasions en què va acompanyar al bany a tres dels seus alumnes, tots ells nascuts l'any 2001, "es baixava la seva pròpia roba -pantalons i calces- i es pujava els sostenidors, tot deixant-los veure els seus òrgans sexuals mentre es realitzava tocaments". La fiscalia sosté que, fins i tot, durant aquest període i amb idèntic ànim i circumstàncies, l'acusada "va arribar a introduir algun dels seus dits en l'anus" d'un d'aquests menors.

Amb anterioritat, durant el curs 2003-2004 l'acusada treballava com a mestra interina al CEIP Àngel Guimerà del Vendrell com a tutora d'una classe de P-3. L'escrit d'acusació assegura que durant aquell curs i mentre es trobava a classe, "va mostrar els seus pits a dues alumnes de la classe, ambdues nascudes l'any 2000, se'ls va pintar amb llapis de colors o altres substàncies de colors davant seu, tot fent que les nenes els hi toquessin".

El ministeri fiscal sosté que, igualment, quan va acompanyar a aquestes nenes al servei, amb idèntic ànim, "en alguna ocasió els exhibia les natges nues". A més, afirma que, en alguna altra ocasió, "va arribar a introduir algun dels seus dits o algun altre objecte tipus pal en la vulva" d'aquestes dues mateixes alumnes.

La denúncia dels presumptes abusos sexuals es va produir l'octubre del 2005, quan la mestra exercia a Calafell i, arran de l'aparició dels fets als mitjans de comunicació, es van concretar les denúncies dels altres abusos que s'haurien produït un parell d'anys abans a l'escola del Vendrell.

 

La professora ho nega tot i diu que es tracta "d'atrocitats" inventades

"Estic aquí per un motiu que és totalment fals i pel qual, des de fa deu anys, estic passant una agonia terrible". Així ha començat la professora acusada, Remei Barrera, la seva declaració davant el tribunal de la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona. La mestra ha insistit una vegada i una altra en la seva innocència i ha atribuït les acusacions a la "rabieta" d'una mare per haver castigat el seu fill "cinc minuts sense pati" per haver llençat a terra unes fitxes escolars.

La professora ha afirmat que, per norma general, els alumnes anaven sols al bany i que només se'ls acompanyava en casos puntuals. A més, ha assegurat que els lavabos solen tenir les portes obertes i que estan separats de l'aula per una paret de vidre, amb una franja opaca d'un metre d'alçada per preservar la intimitat dels menors. "No podria haver fet res sense que els altres companys m'haguessin vist", ha insistit.

L'acusada ha defensat que sempre utilitzava guants i tovalloletes humides per netejar o canviar els nens si era necessari. En la seva declaració, ha negat que s'abaixés els pantalons davant seu ni que s'apugés la bata, ni que es toqués els pits en presència dels menors o que els obligués a practicar-li tocaments. Fins i tot, la professora ha assegurat que solia vestir una bata tipus 'peto' per evitar que algun alumne s'enganxés el cabell amb els botons i ha afirmat que, malgrat no tenir fills, ha criat com si fossin seus tots els infants amb qui ha tractat.

La professora també ha negat haver introduït un dit a l'anus d'un menor de l'escola de Calafell, així com haver introduït diversos dits i un pal a la vulva de dues alumnes de l'escola del Vendrell, tal com sostenen la fiscalia i les acusacions. "No hi havia pals a les classes i mai se m'hauria ocorregut fer això a un nen, no hauria estat capaç. Jo no sóc una pedòfila, sinó una mestra, i n'estic orgullosa, tot i que m'he sentit molt dolguda per les atrocitats que s'han inventat de mi", ha asseverat.

 

La professora tenia un "joc secret" amb alguns alumnes

Una de les mares d'un dels alumnes de l'escola de Calafell que hauria patit abusos per part de la professora ha assegurat durant el judici que es va assabentar dels fets gràcies a una altra mare. Quan va decidir preguntar al seu fill, aquest li va confessar que tenia un "joc secret" amb la mestra. Segons la mare, el menor es mostrava reticent a explicar-li perquè si ho feia "la professora s'enfadaria", però li va acabar admetent que, durant el suposat joc, "li veia el cul a la professora i ella es tocava els pits". Segons la mare, els abusos haurien tingut lloc al bany de la classe i a les fosques, ja que el seu fill li va dir que "la llum estava trencada".

Segons aquesta mare, el seu fill va assegurar que aquest "joc" només el feia amb la Remei i, en aquelles dates, va detectar que el menor "no volia anar a l'escola". A més, ha afirmat que el nen es mostrava "esquiu" i "agressiu", i afirmava no recordar què feia durant les hores que passava al col·legi. La mare ha admès que, en un principi, va creure que aquest canvi d'actitud es devia al fet que hi hagués una professora substituta, però que va sospitar perquè el seu fill sovint arribava a casa amb "llaminadures" que li havia donat la mestra "perquè s'havia portat bé".

La professora ha negat rotundament tenir un "joc secret" amb els alumnes i ha afirmat durant el judici que, després del tràngol que li han suposat aquestes acusacions, "ni que m'ho demanessin de genolls tornaria a fer de mestra". Barrera ha insistit que "aquella mare em va dir que m'arruïnaria la vida i ho ha aconseguit" i ha assegurat que algunes famílies van inventar-se les acusacions d'abusos sexuals per "tenir un bon merder". L'acusada ha sentenciat que "la gent que em coneix sap que no sóc capaç de matar un mosquit" i ha recordat que, en una ocasió, uns d'aquests pares la van increpar, la van amenaçar de mort i van resultar culpables en un judici de faltes.

 

La fiscalia sol·licita penes que sumen 29 anys de presó

Segons la fiscalia, aquests fets són constitutius de tres delictes d'abusos sexuals i de dos delictes de corrupció de menors. Per cadascun dels delictes d'abusos sexuals, la fiscalia sol·licita la imposició de 9 anys de presó, mentre que per a cadascun dels dos delictes de corrupció de menors, sol·licita un any de privació de llibertat. Després de ser denunciada i apartada del centre, la mestra ha apuntat que va entrar en depressió i que va obtenir la jubilació, per la qual mensualment rep una prestació de 1.950 euros. El judici continuarà durant els pròxims dies a l'Audiència de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari