Una quarantena de  dones celebra Santa Àgueda a l’Hospitalet de l’Infant

07 febrero 2018 11:55 | Actualizado a 08 febrero 2018 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una quarantena de dones de l’Hospitalet de l’Infant ha celebrat aquest dilluns 5 de febrer la festa en honor de Santa Àgueda.

Com és tradicional, la festa ha començat amb el nomenament de l’alcaldessa i de les regidores de l’any, a la Sala Infant Pere.

Aquest acte ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Núria Ortiz;  i de la presidenta del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, Pilar Bo, i ha comptat amb la participació de la regidora de Festes, Elidia López; i de la secretària de l’entitat, Marina da Pena.

La Isabel Martínez ha estat proclamada alcaldessa; i la Cristi Díaz i la Maruchi Cornejo, regidores. A continuació, s’ha fet un reconeixement a l’alcaldessa i les regidores nomenades l’any passat en el marc d’aquesta festa (Simona Cornejo, Diamar Diago i Angelina Alcarràs, respectivament); i una de les dones més grans del poble, la Pepita Castellví, de 94 anys, ha rebut un ram de flors i una placa commemorativa com a homenatge, acompanyada dels seus familiars.

Tot seguit, les participants de la celebració han anat fins a l’església, per assistir a la missa en honor de Santa Àgueda, sense anar en processó, a diferència del que és habitual, a causa de la pluja. I ha tingut lloc el tradicional repartiment de la coca beneïda. La festa finalitzarà amb el dinar de germanor al Casal d’Hifrensa.

A l’Hospitalet de l’Infant, aquesta festa està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquesta entitat local fa enguany 25 anys, tal com ha remarcat en el seu discurs la regidora de Cultura, Núria Ortiz, qui ha destacat que durant aquest temps ha estat per a les dones del poble “un espai de trobada i de creixement personal” i de “solidaritat”. 

 

Comentarios
Multimedia Diari