Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una quarantena de  dones celebra Santa Àgueda a l’Hospitalet de l’Infant

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les dones són les grans protagonistes per la festa de Santa Àgueda. FOTO: Teo Castillo

Les dones són les grans protagonistes per la festa de Santa Àgueda. FOTO: Teo Castillo

Una quarantena de dones de l’Hospitalet de l’Infant ha celebrat aquest dilluns 5 de febrer la festa en honor de Santa Àgueda.

Com és tradicional, la festa ha començat amb el nomenament de l’alcaldessa i de les regidores de l’any, a la Sala Infant Pere.

Aquest acte ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Núria Ortiz;  i de la presidenta del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, Pilar Bo, i ha comptat amb la participació de la regidora de Festes, Elidia López; i de la secretària de l’entitat, Marina da Pena.

La Isabel Martínez ha estat proclamada alcaldessa; i la Cristi Díaz i la Maruchi Cornejo, regidores. A continuació, s’ha fet un reconeixement a l’alcaldessa i les regidores nomenades l’any passat en el marc d’aquesta festa (Simona Cornejo, Diamar Diago i Angelina Alcarràs, respectivament); i una de les dones més grans del poble, la Pepita Castellví, de 94 anys, ha rebut un ram de flors i una placa commemorativa com a homenatge, acompanyada dels seus familiars.

Tot seguit, les participants de la celebració han anat fins a l’església, per assistir a la missa en honor de Santa Àgueda, sense anar en processó, a diferència del que és habitual, a causa de la pluja. I ha tingut lloc el tradicional repartiment de la coca beneïda. La festa finalitzarà amb el dinar de germanor al Casal d’Hifrensa.

A l’Hospitalet de l’Infant, aquesta festa està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquesta entitat local fa enguany 25 anys, tal com ha remarcat en el seu discurs la regidora de Cultura, Núria Ortiz, qui ha destacat que durant aquest temps ha estat per a les dones del poble “un espai de trobada i de creixement personal” i de “solidaritat”. 

 

Temas

Comentarios

Lea También