Una versió d’un dels plats més cambrilencs: els fideus rossos

Llop de Mar és un dels 33 restaurants que participen en les jornades gastronòmiques

25 abril 2018 08:35 | Actualizado a 25 abril 2018 08:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dia de Sant Jordi, el restaurant Llop de Mar no només va celebrar la diada del llibre i la rosa, també el seu segon aniversari. Una data especial que coincideix amb les sisenes jornades dels Fideus Rossos, una de les propostes gastronòmiques més exitoses que ofereix el municipi. «Sempre hi participem. Ens sembla molt bé. Intentem participar en tot el que es faci pel poble, crec que són unes jornades que estan molt ben patrocinades i que mouen molta gent», explica Estefania Pijuan, propietària del local. 

Totes les propostes gastronòmiques incloses a les jornades tenen els fideus rossos com a àpat principal. En el cas del Llop de Mar, el menú està format per tres plats: un tàrtar d’orada i llagostins amb carpaccio de salmó, garota gratinada a la sal grossa i fideus negres amb calamanxí. «Volíem cuinar-los de manera diferent, és un producte molt cambrilenc i cada any intentem donar-li un nou toc», apunten. El menú està maridat amb la Inedit, d’Estrella Damm, la cervesa que va crear fa deu anys el cuiner Ferran Adrià. «És molt mediterrània, molt gastronòmica, suau. Nosaltres també la tenim a la carta perquè ens agrada i la gent la demana», apunta.

Des del restaurant asseguren que les Jornades dels Fideus Rossos són les segones que mouen més gent. Les primeres són les de la Galera, que es fan al febrer i que «ajuden» a desestacionalitzar i a promoure la gastronomia local en temporada baixa. «Tenim clients de fora que baixen expressament a fer el menú», diu Pijuan, que afegeix que sempre que s’acosta una d’aquestes iniciatives els avisa perquè estiguin informats. L’any passat van servir uns 240 menús, una xifra que esperen superar enguany, ja que el temps acompanya i les dates són força favorables, tenint en compte que coincideix amb Sant Jordi i el pont de l’1 de maig.

Bones expectatives

L’Estefania va muntar el restaurant amb el seu germà Albert. Ells s’encarreguen de l’organització, d’agafar les comandes i de servir els plats. «Estem molt contents. Ara hi treballem vuit persones. Som com una gran família i la gent ho nota», diuen. Estan assolint l’objectiu que es van marcar quan van iniciar aquest projecte fa dos anys.  «Volíem fer una cuina tradicional de proximitat –venim de família de pescadors– barrejada amb propostes més innovadores, com els tatakis o els tàrtars». 

Dins la seva oferta hi ha més plats de peix que de carn i tenen un menú que s’ofereix als migdies que té força èxit, a més de fer dinars i sopars d’empresa per Nadal. «És molt complicat guanyar-se la vida quan no és estiu. A més aquí a Cambrils tenim molta competència, però cada vegada tenim més clients de Tarragona, Lleida... que són els que baixen més sovint a l’hivern que no pas a l’estiu. Nosaltres volem que els clients vinguin sovint», explica Pijuan. 

De cara a la propera temporada turística, els germans són optimistes i confien que els turistes vinguin a Cambrils després de l’atemptat del 18 d’agost. «A Cambrils sabem fer bé les coses. Crec que aquest tema ja està oblidat, hem passat pàgina. De fet, nosaltres el dia després de l’atac vam obrir amb normalitat. Crèiem que no vindria ningú i la realitat va ser que va venir molta gent a donar-nos suport, per això som optimistes de cara a aquests propers mesos», explica l’Estefania.

La restauradora afirma que s’ha recuperat el turista francès i belga, una bona notícia per al sector de l’hosteleria, ja que són els clients de proximitat que sempre han vingut a Cambrils i que, després d’una lleugera davallada els darrers anys, ara tornen a venir.

Les Jornades estan organitzades per l’Ajuntament, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils i Estrella Damm. 

Comentarios
Multimedia Diari