Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

VÍDEO: Accident greu simulat a L'Hospitalet de l'Infant

Els Bombers han organitzat aquest taller, amb la col·laboració de Protecció Civil, Policia Local, SEM i de l’Ajuntament

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

FOTO: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Aquest divendres 18 de maig de 2018, a l’Hospitalet de l’Infant s’hi ha realitzat un taller a la via pública, concretament a la Via Augusta, en què s’ha simulat un accident de trànsit, resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta.

L’exercici tenia com a objectiu mostrar com treballen en coordinació els diferents cossos de seguretat (bombers, policies, sanitaris, voluntaris...), tant a la població com als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant als quals s’ha convidat perquè poguessin veure totes les maniobres que s’hi han dut a terme i aprendre com han d’actuar en aquests casos.

 

A través de megafonia, el cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, ha explicat que en cas d’accident no s’ha de treure el casc als motoristes, que aquesta és una acció reservada als professionals i ha retransmès totes les actuacions.

El taller, que ha estat dirigit pel cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, ha començat a les 10:30 h i ha tingut una durada aproximada de dues hores. Per aquest motiu, s’ha tallat la circulació de la Via Augusta, en el tram comprès entre els carrers Masriudoms i Tivissa.

FOTO: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 

Quant als mitjans humans i materials que s’han utilitzat per desenvolupar d’aquest exercici, el Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de la Policia Local, de les associacions de voluntaris de protecció civil del municipi i de Tarragona (alguns d’aquests han fet les funcions de tècnics sanitaris).

FOTO: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 

A més, cinc membres del grup de teatre local Quo Vadis han fet de figurants; i dos membres de la mateixa entitat i una veïna del poble s’han fet càrrec del maquillatge.

FOTO: Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 

Els papers que han interpretat els figurants han sigut: una conductora d’un ciclomotor semi inconscient amb sospita de fractura del braç dret, a la qual han extret el casc i fet una reanimació cardiopulmonar i una conductora de turisme embarassada amb crisi d’ansietat, a la qual se li ha quedat el peu esquerre atrapat entre l’embragatge i el fre.

També el seu acompanyant, amb situació d’inconsciència i dificultat respiratòria; i la conductora d’un altre turisme amb fractura a la cama esquerra que havia quedat atrapada al cotxe.

L’altra figurant ha interpretat el paper de mare histèrica de la motorista, a la qual s’ha hagut de tranquil·litzar i allunyar de l’escenari de l’accident.

Aquest exercici ha captat l’atenció de desenes de persones que, com els alumnes de l’institut, han seguit amb atenció el desenvolupament de l’exercici.

Temas

Comentarios

Lea También