Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vandellòs accepta la suspensió de l’autonomia catalana

PSC i del PP voten en contra d'una moció del PDeCAT i ERC que demanava aturar l'aplicació de l'article 155

Jordi Cabré

Whatsapp
El plenari s'ha convocat de forma extraordinària a la seu consistorial de Vandellòs.

El plenari s'ha convocat de forma extraordinària a la seu consistorial de Vandellòs.

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha rebutjat aquest dijous 26 d’octubre la moció presentada pels grups municipals PDeCAT i ERC per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

L'escrit explica l'acord entre PP, PSOE y Ciudadanos per suspendre l'autonomia basant-se en l'article155 de la Constitució. I argumenta la posició contrària d'ERC i PDeCAT i els motius que consideren repressiu i vulnerable la posada en marxa d'aquest mecanisme.

La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSC i del PP; i l’absència de la FIC en aquesta sessió plenària extraordinària convocada de manera urgent. Per mitjà d’aquesta moció, PDeCAT i ERC proposaven l’adopció de quatre acords:

Manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per I'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que valen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

És el primer municipi que la moció per aturar la suspensió de l'autonomia es rebutja.

Temas

Comentarios

Lea También