Vandellòs dóna permís per a la construcció de la caserna de la Guàrdia Civil a la nuclear

L’Ajuntament aprova en el darrer ple de novembre un pressupost de gairebé 20,5 milions d’euros per al 2019 

05 diciembre 2018 14:04 | Actualizado a 14 diciembre 2018 19:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar en el darrer ple de novembre el pressupost consolidat de la Corporació per a l’any 2019 amb els vots a favor del PSC i la FIC, els vots en contra d’ERC i l’abstenció del PdeCAT i del PP.

El pressupost consolidat, que està integrat pel de l’Ajuntament, els dels organismes autònoms (els patronats municipals dels Mitjans de Comunicació, de l’Escola de Música i de la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 20.448.610,99 euros.

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 17.995.598, 67 euros. Un 22,45% d’aquests diners, aproximadament, 4.049.219, 11 euros, seran destinats a inversions. Aquest capítol es veurà incrementat un 12,02% respecte l’any anterior.

Això es veurà reflectit, segons va argumentar, en el tipus d’inversions que hi ha previstes. Les principals estan relacionades amb la construcció de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant (1.431.000 euros), el projecte i remodelació de la piscina municipal de Masriudoms,  (306.157 euros); l’ampliació de l’Escola Mestral (300.000 euros), la compra d’edificis (240.000 euros), la reforma i millora del menjador de la llar d’infants de l’Hospitalet de l’Infant (170.000 euros, per substituir els mòduls prefabricats que ocupa ara); l’arranjament de carrers (150.000 euros), la reforma de la Zona Esportiva Àster (141.000 euros, per actuacions a la piscina coberta i a les pistes esportives) i del gimnàs Hifrensa (130.000 euros).

Altres inversions destacades aniran destinades al projecte de la nova caserna de la Policia Local (100.000 euros); a la compra de parc mòbil (87.000 euros), sobretot destinat als departaments de Medi Ambient i Obres i Serveis;  a la reforma del carrer La Sentiu de l’Hospitalet de l’Infant (57.000 euros) i a la millora de platges (40.000 euros).

Com en els darrers anys, el consistori tornarà contractar veïns i veïnes en situació d’atur, mitjançant el Pla d’ocupació municipal. A aquest Pla hi destinarà l’any vinent 530.000 euros. En el capítol de personal destaca també l’augment de la despesa (d’un 1,08%), en previsió del possible increment salarial dels empleats municipals, de fins al 3% que podria incloure la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat; i de l’ampliació de la plantilla laboral que hi ha prevista (s’hi incorporarà la figura d’un tècnic de Serveis Econòmics i d’un educador social per a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

Altres acords destacats

En la sessió plenària també es va aprovar l’estudi de viabilitat previ a la decisió de construir i explotar en règim de concessió la futura residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots a favor del PSC, ERC, PP i FIC i l’abstenció del PDeCAT.

Així mateix, es va donar llum verd a la modificació de les bases per la concessió d’ajuts socials puntals per a persones en situació d’urgència social, de prevenció d’exclusió social i per l’assistència als centres d’atenció per la gent gran.

Aquesta modificació, aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals,  permetrà a l’Ajuntament retornar el 50% de l’IBI a les famílies monoparentals. I és que, per complir la llei, en l’ordenança reguladora d’aquest impost aprovada per 2019, l’Ajuntament  ha hagut de suprimir les bonificacions a aquest tipus de famílies.

El motiu és que, per norma autonòmica, l’equiparació  de drets entre les famílies nombroses i les monoparentals només està reconeguda a efectes de taxes de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, les famílies monoparentals rebran un ajut equivalent.

La seguretat a la central

D’altra banda, amb els vots  a favor del PSC, PP i FIC i l’abstenció del PdeCAT i d’ERC, es va acordar atorgar a l’Associació Ascó-Vandellòs II, AIE (ANAV) la llicència urbanística provisional per a la construcció d’una infraestructura de la Guàrdia Civil. El nou edifici està previst per a l’ús habitacional i administratiu, amb una ocupació màxima de 45 persones.

Equips de la Guàrdia Civil viuran a les nuclears per prevenir atacs terroristes

Dos contingents de 35 Guàrdies Civils armats cadascun d'ells s'establiran de manera fixe a partir de 2018 als complexos atòmics d'Ascó i Vandellòs. La seva exclusiva missió serà la de reaccionar davant un hipotètic cas d'atac terrorista sobre aquestes instal·lacions energètiques estratègiques.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari