Vandellòs esmorza clotxa

S'han repartit més de 300 unitats a la renovada plaça Drs. Gil-Vernet.

22 septiembre 2017 12:42 | Actualizado a 22 septiembre 2017 12:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest divendres al matí ha tingut lloc un dels actes més tradicionals i multitudinaris de la Festa Major de Vandellòs: la XXII Clotxada popular. En el marc d’aquest esdeveniment gastronòmic, celebrat a la renovada Plaça Drs. Gil-Vernet (amb la torre medieval com a fons d’aquest escenari), s’hi han repartit 300 clotxes, segons ha explicat Francesc Rodell, el president del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV).

Aquesta és l'entitat local que organitza la Festa amb l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i la col·laboració de diverses entitats i empreses locals.

D’aquesta manera, els veïns del poble, dels altres nuclis del municipi i d’altres poblacions properes, han esmorzat el que menjaven antigament els pagesos per agafar forces i tornar al tros: un pa buidat parcialment de molla i omplert de vianda feta a la brasa (arengada o llonganissa, tomàquet, ceba, un bon raig d’oli i sal). A més, com a novetat d'enguany, han pogut gaudir d'una actuació musical: "Tribut a Miquel del Roig".

Aquest és un plat típic de la zona de les Terres de Mestral, que des de la MIDIT (la mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) s’està promocionant com a icona gastronòmica d’aquest territori.

Comentarios
Multimedia Diari