Vandellòs i l'Hospitalet aprova un pressupost de 19,5 milions d'euros

L'Ajuntament té una partida de 3,5 milions d'euros que revertiran en obres planificades als diferents pobles del municipi

19 mayo 2017 16:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat el pressupost per a l’any 2017 amb els vots a favor del PSC, la FIC i el PP, l’abstenció de CDC i el vot en contra d’ERC.

El pressupost consolidat, que està integrat pel de l’Ajuntament, els dels organismes autònoms (els patronats municipals de Mitjans de Comunicació, l’Escola de Música i la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA, i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals, SLU), ascendeix a 19.484.359 euros. 3.562.100 euros seran destinats a inversions.

Tal com ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia, són «uns pressupostos de futur, que es fonamenten en els principis de solvència, seguretat i sostenibilitat, amb menys es pot fer més i s’ha de fer més, mantenint l’àmplia gamma de serveis que es presten al municipi».

En línies generals, els comptes rebaixen en uns 800.000 euros la despesa, una disminució que prové de la minoració dels interessos del deute, el pagament de subministraments gràcies a les mesures d’estalvi i eficiència energètica, la reducció de les aportacions que fa l’Ajuntament als organismes que són ja solvents.

La corporació continuarà apostant per la millora i manteniment dels serveis públics municipals, pel desenvolupament econòmic del municipi, la generació d’ocupació i l’atenció a les persones. Per fomentar l’ocupació es tornarà a contractar veïns a l’atur mitjançant el pla d’ocupació municipal, al qual destinaran 467.000 euros, dels quals, a més, 60.000 estan destinats a contractar persones amb discapacitat.


Inversions
Quant a les inversions previstes per al 2017, és un capítol que es manté estable respecte l’any anterior, en el que les partides més destacables són l’acabament de les obres de la Casa de Cultura, amb 1,2 milions d’euros, la remodelació de l’Escola de Música o de la zona esportiva Àster, amb pressupostos de 375.000 i 231.000 euros respectivament, i la urbanització del carrer Nou de Masriudoms amb 185.000 euros.

A més, en aquest capítol s’hi han recollit les propostes sorgides del procés participació ciutadana de pressupostos participatius que inclouen la millora de diversos carrers a l’Hospitalet de l’Infant i la recuperació del refugi antiaeri de la guerra civil ubicat sota la plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs.

«Prestem molts serveis, de molt bona qualitat i mantenint molt baixos els impostos, començant per l’IBI», ha explicat l’alcalde, que ha afegit que també s’afegeixen serveis nous, com la nova residència de Vandellòs i, fins i tot, assumint competències que no són pròpiament municipals com l’obertura del CAP a les nits o l’ampliació de l’Escola Mestral. «Mentre no ho facin les administracions a les quals pertoca, ho haurà de fer l’Ajuntament», ha reblat.

Comentarios
Multimedia Diari