Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova un pressupost de 21,2 milions pel 2018

“L’any que ve el consistori apostarà per l’ampliació de serveis socials i per les actuacions mediambientals sostenibles”, afirma l’alcalde.

 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la darrera sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet on s'han aprovat els pressupostos.

Imatge de la darrera sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet on s'han aprovat els pressupostos.

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar dimecres 29 de novembre el pressupost consolidat de la Corporació per a l’any 2018 amb els vots a favor del PSC i la FIC, els vots en contra d’ERC i PDeCAT i l’abstenció del PP.

El pressupost consolidat, que està integrat pel de l’Ajuntament, els dels organismes autònoms (els patronats municipals de Mitjans de Comunicació, l’Escola de Música i la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 21.253.067,39 euros.

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 17.858.266 euros, un 3% superior al de l’any 2017.

 20% d’aquests diners, aproximadament, 3.605.686,96 euros, seran destinats a inversions. Aquest capítol es veurà incrementat un 1,22% respecte l’any anterior.

“Amb aquest pressupost i sense incrementar la quantia dels impostos i taxes municipals, l’equip de govern pretén fer front a un exercici econòmic en què la prioritat continuarà sent donar resposta a les necessitats dels ciutadans, millorar els serveis que prestem i ajudar a la millora econòmica del municipi i dels seus veïns”, va dir l’alcalde, Alfons Garcia.

També va precisar que l’any vinent el consistori “apostarà, especialment, per l’ampliació de serveis socials i les actuacions relacionades amb la sostenibilitat mediambiental, fins i tot assumint competències que no són pròpiament municipals”.

En aquest sentit, va explicar quines són les principals inversions previstes per al 2018: la residència de la 3a edat de l’Hospitalet de l’Infant (1.431.000 euros); l’ampliació de l’Escola Mestral per treure el parvulari dels barracons (300.000 euros); la compra d’un edifici a Vandellòs per a pisos assistits i per a pisos destinats a joves (200.000 euros); la millora de la Plaça de l’Ajuntament de Vandellòs (275.000 euros), la millora de la climatització del pavelló esportiu de l’Hospitalet (235.000 euros); la millora de carrers als nuclis de l’Hospitalet (152.000 euros) i de Masboquera (80.000 euros).

Altres inversions destacades consistiran en l’adquisició de maquinària per a la neteja de carrers (90.000 euros), la millora de l’enllumenat públic perquè sigui més eficient des del punt de vista energètic (86.000 euros); la instal·lació d’un sistema de calefacció amb biomassa per a l’Ajuntament i per al centre de dia i la residència per a la gent gran de Vandellòs (35.000 euros); l’arranjament de la piscina de Masriudoms (35.000 euros); i una actuació que servirà perquè es pugui aprofitar l’aigua de la depuradora de Vandellòs per regar les terres de conreu (31.000 euros).

Així mateix, per fomentar l’ocupació, l’Ajuntament té previst tornar a contractar veïns a l’atur mitjançant el Pla d’ocupació municipal (POM), al qual es destinaran prop de 600.000 euros. Entre els contractats hi haurà persones amb discapacitat, com enguany. En el capítol de personal destaca també l’increment de la despesa (d’un 2,63%), en previsió del possible increment salarial, de fins al 2%, que podria incloure la Llei de  Pressupostos Generals de l’Estat.

Altres acords destacats

A la sessió plenàriatambé es va aprovar la moció presentada pel grup municipal d’ERC “per la llibertat dels presos polítics Sr. Jordi Cuixart i Sr. Jordi Sànchez”, amb els vots a favor d’ERC, PDeCAT i la FIC, el vot en contra del PP i l’abstenció del PSC; i la moció presentada per l’equip de govern (PSC i FIC), “amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones”, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

Temas

Comentarios

Lea También