Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'ofereix a formar part de la Xarxa de Municipis Acollidors de refugiats

El consistori ha lliurat 5.000 euros a l'ACNUR

19 mayo 2017 21:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha aprovat, per unanimitat, una moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Així, ha adoptat diversos acords per donar una resposta a la crisi humanitària en matèria de refugi que està tenint lloc a la Mediterrània, arran de la guerra civil a Síria i d'altres conflictes internacionals. Entre altres, oferir el municipi com a territori d'acollida o definir quin suport poden aportar. A més, per ajudar a atendre els milers de persones que estan fugint de Síria a causa de la guerra, el consistori ha lliurat recentment 5.000 euros a l'agència de la ONU per als refugiats, l'ACNUR.

La mateixa moció contempla altres acords, com donar suport i col·laborar amb les entitats catalanes que treballen en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil; o treballar en la sensibilització de la població del municipi sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària.

També inclou instar el govern espanyol a demanar una major dotació de recursos a la UE per suport jurídic, assistència, acollida i integració social; augmentar el nombre de places d'asil i la dotació pressupostària per millorar la qualitat en les diferents fases de l'atenció a aquest col·lectiu i donar suport als països d'asil, a través de la cooperació al desenvolupament o l'ajuda humanitària.

A la Generalitat de Catalunya se li reclamarà que actualitzi la dotació pressupostaria del Pla de Protecció Internacional a Catalunya i l'adeqüi a la situació actual, que territorialitzi els serveis d'atenció a les persones demandants d'asil, que doni suport als municipis acollidors i en faciliti la coordinació i ajudi també als països d'asil.

 

Altres acords del plenari

A la darrera sessió plenària, aquest dimarts, el consistori també ha donat llum verda a la dissolució del Consell sectorial consultiu de turisme i comerç i a la creació del nou Consell sectorial de Turisme. En aquest òrgan consultiu de participació ciutadana, d'assessorament i proposta sobre temes relacionats amb el turisme estaran representants tots els grups polítics municipals i un representant de cadascun dels sectors relacionats amb aquest àmbit (hotels, càmpings, apartaments turístics, restaurants, agències de viatges, port esportiu, turisme esportiu, turisme d'interior, turisme actiu i turisme nàutic). El president serà l'alcalde, i la vicepresidenta, la regidora de Turisme. Aquesta desena de persones es reunirà ordinàriament cada sis mesos i de forma extraordinària si ho creu oportú el president o una tercera part dels membres.

D'altra banda, s'ha aprovat l'adjudicació de les obres de restauració de la part del mur i la torre de l'hospital gòtic de l'Hospitalet de l'Infant que estan situats a la cara nord. L'execució d'aquest projecte, que també inclou l'adequació de la sala d'exposicions Infant Pere i de sala on s'ubicava la biblioteca municipal, per adaptar aquests espais a les necessitats del futur centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer, anirà a càrrec de l'empresa Azuche 88 SL i costarà uns 550.000 euros. Per finançar aquestes obres, l'Ajuntament comptarà amb una subvenció del programa de l'1,5% per conservació o enriquiment de patrimoni històric del Ministeri de Foment. Aquesta subvenció serà de 326.000 euros i equival al 75% del cost del projecte.

Comentarios
Multimedia Diari