Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'ofereix a formar part de la Xarxa de Municipis Acollidors de refugiats

El consistori ha lliurat 5.000 euros a l'ACNUR

ACN

Whatsapp
Imatge del plenari de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrat el 29 de setembre de 2015. Foto: Aj. Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant

Imatge del plenari de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrat el 29 de setembre de 2015. Foto: Aj. Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant

El ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha aprovat, per unanimitat, una moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Així, ha adoptat diversos acords per donar una resposta a la crisi humanitària en matèria de refugi que està tenint lloc a la Mediterrània, arran de la guerra civil a Síria i d'altres conflictes internacionals. Entre altres, oferir el municipi com a territori d'acollida o definir quin suport poden aportar. A més, per ajudar a atendre els milers de persones que estan fugint de Síria a causa de la guerra, el consistori ha lliurat recentment 5.000 euros a l'agència de la ONU per als refugiats, l'ACNUR.

La mateixa moció contempla altres acords, com donar suport i col·laborar amb les entitats catalanes que treballen en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil; o treballar en la sensibilització de la població del municipi sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària.

També inclou instar el govern espanyol a demanar una major dotació de recursos a la UE per suport jurídic, assistència, acollida i integració social; augmentar el nombre de places d'asil i la dotació pressupostària per millorar la qualitat en les diferents fases de l'atenció a aquest col·lectiu i donar suport als països d'asil, a través de la cooperació al desenvolupament o l'ajuda humanitària.

A la Generalitat de Catalunya se li reclamarà que actualitzi la dotació pressupostaria del Pla de Protecció Internacional a Catalunya i l'adeqüi a la situació actual, que territorialitzi els serveis d'atenció a les persones demandants d'asil, que doni suport als municipis acollidors i en faciliti la coordinació i ajudi també als països d'asil.

Altres acords del plenari

A la darrera sessió plenària, aquest dimarts, el consistori també ha donat llum verda a la dissolució del Consell sectorial consultiu de turisme i comerç i a la creació del nou Consell sectorial de Turisme. En aquest òrgan consultiu de participació ciutadana, d'assessorament i proposta sobre temes relacionats amb el turisme estaran representants tots els grups polítics municipals i un representant de cadascun dels sectors relacionats amb aquest àmbit (hotels, càmpings, apartaments turístics, restaurants, agències de viatges, port esportiu, turisme esportiu, turisme d'interior, turisme actiu i turisme nàutic). El president serà l'alcalde, i la vicepresidenta, la regidora de Turisme. Aquesta desena de persones es reunirà ordinàriament cada sis mesos i de forma extraordinària si ho creu oportú el president o una tercera part dels membres.

D'altra banda, s'ha aprovat l'adjudicació de les obres de restauració de la part del mur i la torre de l'hospital gòtic de l'Hospitalet de l'Infant que estan situats a la cara nord. L'execució d'aquest projecte, que també inclou l'adequació de la sala d'exposicions Infant Pere i de sala on s'ubicava la biblioteca municipal, per adaptar aquests espais a les necessitats del futur centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer, anirà a càrrec de l'empresa Azuche 88 SL i costarà uns 550.000 euros. Per finançar aquestes obres, l'Ajuntament comptarà amb una subvenció del programa de l'1,5% per conservació o enriquiment de patrimoni històric del Ministeri de Foment. Aquesta subvenció serà de 326.000 euros i equival al 75% del cost del projecte.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También