Vandellòs i l’Hospitalet obté L'emas, el certificat europeu de qualitat ambiental

Les platges, les deixalleries municipals i la Casa de la Vila l’han aconseguit novament; i l’edifici que acull l’Oficina de Turisme, per 1ª vegada

13 febrero 2018 10:19 | Actualizado a 13 febrero 2018 13:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vandellòs I l’Hospitalet de l’Infant compleix els requisits per estar inscrit, novament, en el registre comunitari de gestió i auditoria ambientals EMAS, segons ha resolt la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

En concret, el consistori ha aconseguit renovar per tres anys el certificat que avala que continua aplicant de manera voluntària aquest sistema de gestió ambiental europeu a: totes les platges del municipi, a les deixalleries municipals, a la deixalleria mòbil i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Com a novetat, el consistori ha obtingut també aquest reconeixement públic per a l’edifici que acull l’Oficina de Turisme (Cal Forn).

Això significa que fins al 2021, les platges i aquests equipaments podran lluir el logotip EMAS que garanteix la fiabilitat de la informació proporcionada i el número de registre corresponent.

Per aconseguir aquest distintiu, l’Ajuntament ha hagut de demostrar que aquests centres compleixen els requisits del Reglament de l’EMAS i els requisits legals pertinents en matèria de medi ambient en l’àmbit comunitari, estatal, autonòmic i local; i que les dades incloses en la declaració ambiental són fiables, reals i exactes. Per verificar aquestes dades, ha hagut de superar l’auditoria d’una empresa externa.

Amb la implantació de l’EMAS, el consistori es compromet a avaluar, conèixer i fer públics els impactes ambientals derivats de les activitats que organitza i dels serveis que ofereix, amb l’objectiu d’implantar mesures per disminuir-los o eliminar-los; a donar a conèixer la seva política ambiental, complir amb els requisits legals i realitzar el seguiment periòdic de la gestió ambiental, avaluant l’eficàcia de les mesures adoptades. També es compromet a treballar per la millora continua en matèria de medi ambient.

Comentarios
Multimedia Diari