Vandellòs i l’Hospitalet se suma a una campanya de sensibilització contra el masclisme

És una iniciativa de l’Institut Català de les Dones consistent a enganxar a les papereres dels carrers uns adhesius amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”

11 noviembre 2020 18:33 | Actualizado a 11 noviembre 2020 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha adherit a una campanya endegada per l’Institut Català de les Dones (ICD) que té com a objectiu sensibilitzar contra el masclisme i erradicar-lo. Aquesta iniciativa consisteix a fer visible en les papereres públiques el lema «Diposita aquí el teu masclisme» amb uns adhesius.

D’aquesta manera, es vol visibilitzar aquesta realitat per poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Tal com ha declarat el regidor d’Igualtat, Diego García, “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és un gest important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

Cal tenir en compte que, segons la Llei 2008 del Dret de les dones a erradicar la violència masclista, «el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones».

Aquesta acció s’emmarca en els actes organitzats per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per la celebració del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Enguany, a causa de la pandèmia de la COVID-19, el programa d’actes tindrà un format reduït, i s’oferirà a través de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, la Televisió de Vandellòs i les xarxes socials de l’Ajuntament. Ja us informarem de tot plegat!

Comentarios
Multimedia Diari