Vassil Lambrinov, violinista de Blaumut: 'Fem una aturada per fer un ‘reset’'

El grup de pop i folk oferirà aquest divendres a Vila-seca un dels seus últims concerts de la gira ‘Equilibri’. Tocarà temes dels seus tres discos

22 noviembre 2018 14:30 | Actualizado a 22 noviembre 2018 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Blaumut tanca una etapa. Aquest divendres farà un dels darrers concerts de la seva gira Equilibri a l’auditori Lluís Carreras de Vila-seca (21h). Diumenge la banda actuarà a Girona i es prendrà un descans amb la voluntat de començar a preparar el seu següent treball discogràfic. Abans de concloure aquest viatge en ‘equilibri’ parlem amb el Vassil Lambrinov, violinista del grup, sobre futurs projectes. 

Parli’m del concert de demà a Vila-seca.
És un concert especial, ja que és un dels tres últims de la gira. Farem un repàs dels tres discos que hem publicat i interpretarem dues cançons que no hem fet mai en directe. Una es diu Com a casa, vinculada amb un projecte amb l’Hospital de la Vall d’Hebron, i l’altra es diu Partícules i la fem per La Marató de TV3. Sens dubte, serà un concert emotiu.

Com és el projecte amb l’Hospital de la Vall d’Hebron?
Hem creat una cançó per donar suport a la campanya ‘Amb tu, com a casa’, que pretén recaptar 880.000 euros per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada a l’hospital Vall d’Hebron. El que volíem era donar un cop de mà als nens prematurs i les seves famílies. 

I el de la cançó de La Marató?
La cançó no està dintre del disc. Ja hem participat en el disc altres vegades però en aquesta ocasió hem compost un tema especialment per a l’ocasió que parteix de l’experiència de persones que han patit aquesta malaltia i que es pot escoltar a la web de TV3. És una acció més dintre de La Marató i com a músics ens omple d’orgull i il·lusió col·laborar-hi. Per nosaltres hi participaríem cada any.

Com encaren aquesta aturada del grup? 
És una cosa natural. És habitual empalmar la gira després una aturada abans de tornar a gravar a l’estudi. El grup necessita agafar aire, descansar per seguir amb motivació i tornar amb energies. També anirà bé pel públic. 

Valoren un canvi d’estil?
Portem tres discos, hem explorat diferents estils i sonoritats i cadascun té un enfocament diferent. Hem passat per sons clàssics i també electrònics. Venim d’una gira llarga d’un any i mig i estem influenciats per la sonoritat que portem. Així que és un bon moment per fer un reset. Encara no sabem quina direcció agafarem, però l’important és parar i agafar distància per fer un nou inici.

Cansa un any i mig de gira?
Vam començar la primavera de 2017 i hem acumulat aventures i experiències per retrobar-nos amb el públic que és el que dóna sentit al projecte. Com a grup de música per a nosaltres és important gravar, però on la música és viva i on gaudim més dels moments màgics i de comunió amb el públic és a la gira i els concerts. Ho trobarem molt a faltar.

Han actuat a diferents escenaris.
Ha sigut un repte perquè hem fet tota mena d’actuacions, a teatres, auditoris, festes majors, al Teatre Grec de Barcelona, etc. Hem actuat a escenaris molt diversos i això ens ha fet adaptar el repertori a l’espai. Sens dubte enriqueix la nostra proposta musical perquè segons l’indret vas afegint i traient temes. A més, per al públic és com anar a diferents concerts d’un mateix grup.

Personalment, com es pren aquesta aturada.
Com a violinista continuo en actiu amb altres projectes en paral·lel, un de música clàssica amb orquestres i també treballo la música d’un espectacle infantil. Però tots cinc seguim amb projectes personals, per exemple l’Oriol seguirà treballant amb la música barroca. El Manuel seguirà amb el projecte de Radio83 que porta a terme amb la seva parella. El Pedrós estarà fent d’enginyer de so i altres projectes d’estudi. I el Xavi no pararà de compondre i també de dibuixar. 

Que versàtils.
Tots intentarem fer altres coses que després també enriqueixen el grup. És una manera de no perdre la visió de la vida i de l’art de la música per tornar més enriquits. La clau és compaginar-ho amb altres coses. 

Comentarios
Multimedia Diari