Vila-seca, a favor d’un referèndum legal

L’alcalde, Josep Poblet, es mostra partidari de votar i espera els avenços del Parlament per donar cobertura legal a l’1-O

24 julio 2017 15:24 | Actualizado a 24 julio 2017 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del suport dels governs locals dependrà en bona part l’èxit del referèndum de l’1 d’octubre. Vila-seca és un dels municipis que als darrers mesos s’han mostrat a favor d’un referèndum legal, tot i que es manté a l’expectativa per veure quins seran els passos que dóna el Parlament amb relació a la data de la consulta. «Això no va de dubtes, sinó de fets certs i de democràcia. Al ple de Vila-seca hem aprovat que Catalunya té el dret a decidir el seu futur, seguint la mateixa tònica que la resta de la població», explica l’alcalde, Josep Poblet (PDeCat). 
Vila-seca també va aprovar per una àmplia majoria en un dels seus plenaris que «Catalunya tingui el dret a votar a un referèndum legal per decidir democràticament el seu futur». 

Si bé la localitat de la Costa Daurada no pertany a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), sí que deixa clar el seu suport a una consulta: «Vila-seca no va aprovar ser de l’AMI perquè creiem que no ens representa a tots. Allò que ens representa a tots és el Parlament i a ell ens adrecem». 

Tot i no pertànyer a l’AMI, Vila-seca s’ha mostrat a favor d’un referèndum que sigui legal

Poblet és clar en el seu plantejament: «S’ha de fer un referèndum d’una manera legal i això ho va aprovar el plenari. El meu paper com a alcalde és anar a les reunions del Pacte Nacional per Decidir, també en representació de la Diputació de Tarragona, com a president, ja que allà es va votar el mateix». 

Més enllà de l’1 d’octubre, el consistori s’encomana a les directrius que marqui tant el Parlament com el Govern. «L’Ajuntament de Vila-seca serà lleial i atendrà les demandes del Parlament i del Govern, i les atendrem amb normalitat democràtica».

El consistori s’encomana a les directrius que marqui el Govern i el Parlament

Treballar per la legalitat

Poblet creu que s’ha d’esperar a veure la legalitat del referèndum, i aquí residirà una de les claus: «El Parlament està treballant perquè sigui un referèndum legal». El màxim responsable municipal de Vila-seca  emplaça a la llei que s’ha d’aprovar previsiblement a finals del mes d’agost per donar cobertura legal a la consulta. Sobre la seva postura envers a una possible votació, Poblet afegeix: «Jo decidiré el que cregui com a ciutadà. En aquest cas no és rellevant saber què votarà l’alcalde, sinó tot allò que ha portat al plenari. Jo estaré sempre al costat de la posició que reflecteixi el dret a decidir». 

La Diputació de Tarragona, presidida pel propi Josep Poblet, va aprovar al mes de maig la seva adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.

Comentarios
Multimedia Diari