Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vila-seca, a favor d’un referèndum legal

L’alcalde, Josep Poblet, es mostra partidari de votar i espera els avenços del Parlament per donar cobertura legal a l’1-O

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un ple a Vila-seca, que ha aprovat recentment l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i s’ha mostrat a favor del dret a decidir. Foto: DT

Un ple a Vila-seca, que ha aprovat recentment l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i s’ha mostrat a favor del dret a decidir. Foto: DT

Del suport dels governs locals dependrà en bona part l’èxit del referèndum de l’1 d’octubre. Vila-seca és un dels municipis que als darrers mesos s’han mostrat a favor d’un referèndum legal, tot i que es manté a l’expectativa per veure quins seran els passos que dóna el Parlament amb relació a la data de la consulta. «Això no va de dubtes, sinó de fets certs i de democràcia. Al ple de Vila-seca hem aprovat que Catalunya té el dret a decidir el seu futur, seguint la mateixa tònica que la resta de la població», explica l’alcalde, Josep Poblet (PDeCat). 
Vila-seca també va aprovar per una àmplia majoria en un dels seus plenaris que «Catalunya tingui el dret a votar a un referèndum legal per decidir democràticament el seu futur». 

Si bé la localitat de la Costa Daurada no pertany a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), sí que deixa clar el seu suport a una consulta: «Vila-seca no va aprovar ser de l’AMI perquè creiem que no ens representa a tots. Allò que ens representa a tots és el Parlament i a ell ens adrecem». 

Tot i no pertànyer a l’AMI, Vila-seca s’ha mostrat a favor d’un referèndum que sigui legal

Poblet és clar en el seu plantejament: «S’ha de fer un referèndum d’una manera legal i això ho va aprovar el plenari. El meu paper com a alcalde és anar a les reunions del Pacte Nacional per Decidir, també en representació de la Diputació de Tarragona, com a president, ja que allà es va votar el mateix». 

Més enllà de l’1 d’octubre, el consistori s’encomana a les directrius que marqui tant el Parlament com el Govern. «L’Ajuntament de Vila-seca serà lleial i atendrà les demandes del Parlament i del Govern, i les atendrem amb normalitat democràtica».

El consistori s’encomana a les directrius que marqui el Govern i el Parlament

Treballar per la legalitat

Poblet creu que s’ha d’esperar a veure la legalitat del referèndum, i aquí residirà una de les claus: «El Parlament està treballant perquè sigui un referèndum legal». El màxim responsable municipal de Vila-seca  emplaça a la llei que s’ha d’aprovar previsiblement a finals del mes d’agost per donar cobertura legal a la consulta. Sobre la seva postura envers a una possible votació, Poblet afegeix: «Jo decidiré el que cregui com a ciutadà. En aquest cas no és rellevant saber què votarà l’alcalde, sinó tot allò que ha portat al plenari. Jo estaré sempre al costat de la posició que reflecteixi el dret a decidir». 

La Diputació de Tarragona, presidida pel propi Josep Poblet, va aprovar al mes de maig la seva adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.

Temas

Comentarios

Lea También