Vila-seca commemora el Dia Internacional de les Dones

La rectora de la URV ha fet públic els treballs guanyadors dels premis M. Elena Maseras

04 marzo 2021 15:10 | Actualizado a 08 marzo 2021 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Avui a l’Ajuntament de Vila-seca ha tingut lloc l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones, que ha estat retransmès en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; juntament amb la presència de la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Dra. Maria José Figueras, i la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Vila-seca, Anabel Margalef. En l’acte, també hi han estat presents diversos regidors de la Corporació Municipal.

Durant l’acte institucional, l’alcalde de Vila-seca ha insistit en “les dificultats que sempre han patit les dones per arribar a la igualtat”, fet que, juntament amb el seu talent, “les fa excepcionals” i ha recordat que “encara ens queda molt per arribar a la igualtat”, la qual “només aconseguirem a través de la pedagogia, un marc normatiu i el control del llenguatge”.

Per la seva banda, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Anabel Margalef, ha llegit el manifest del Dia Internacional de les Dones, el qual ha posat en relleu la desigualtat entre homes i dones durant aquesta pandèmia produïda per la COVID-19.

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Dra. Maria José Figueras, ha donat a conèixer la quarta edició dels Premis Maria Elena Maseras, que concedeix la URV en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-seca, sobre recerca en estudis de dones i de gènere. En aquesta convocatòria “a la qual han concorregut treballs d’altíssima qualitat”, segons paraules de la rectora, les guanyadores han estat Anna Sospedra, pel Treball Fi de Grau “Doblement oblidades. Les dones espanyoles i la seva col·laboració en l’esforç de guerra de les Brigades Internacionals”; Teresa Buey, pel Treball Fi de Màster “Sua pecunia fecit: dedicantes femenines de homenajes estatuarios en Tarragona” i Xavier Cela, per la Tesi doctoral “Masculinitats (In)habitables. Transaccions, gènere i patiment mental entre els adolescents i joves”.

Cal destacar que, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, enguany l’Ajuntament de Vila-seca, juntament amb les entitats de dones del municipi, ha produït un vídeo biogràfic de la figura de M. Elena Maseras, que ha estat dirigit per Elisabeth Quevedo, juntament amb la companyia Se’ns va l’olla Teatre.

Comentarios
Multimedia Diari