Vila-seca 'congela' la segona edició dels pressupostos participatius

L'alcalde Josep Poblet afirma al plenari que primer "acabem les obres" i després "plantegem els següents".

19 octubre 2017 16:31 | Actualizado a 20 octubre 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'equip de govern de Vila-seca ha tret pit aquest 2017 amb la primera edició dels pressupostos participatius de la ciutat, on ha destinat una partida pressupostària de 300.000 euros destinats a fer realitat les propostes del veïnat dels tres nuclis de població (Vila-seca, la Plana i la Pineda).

Cal recordar que un dels projectes més demandats ha estat la creació d'un parc caní, que està en procés de licitació en un terreny urbà al barri de Miramar-les Illes. Altres propostes són les bandes sonores a l'avinguda Amadeu Vives de la Pineda o millores al Centre Cívic de la Plana.

Després de les votacions i l'estudi dels projectes guanyadors, tots ells en marxa en aquest darrer trimestre (encara que sigui a nivell burocràtic), la pregunta era si en la preparació dels pressupostos de l'any vinent, l'equip de govern incloïa una partida i si mantenia el mateix import de 300.000 euros.

No obstant, l'alcalde Josep Poblet ha afirmat, a resposta dels regidors de Vila-seca en Comú en la sessió plenària del passat 9 d'octubre, que durant l’any 2018 no es realitzaran pressupostos participatius. No obstant, no descarta tornar a fer-ne en un futur.

Poblet ha deixat clar que "no hem desestimat fer nous pressupostos participatius, tot al contrari". L'alcalde ja ha recordat que en la presentació d'aquesta novetat durant els primers mesos de l'any ja es va deixar caure que la seva periodicitat podia ser d'un o dos anys.

"Deixem veure com funciona i prenem les decisions", ha dit l'alcalde. Poblet reconeix que les obres estan en marxa en les diferents etapes administratives i això implica que no estaran totes enllestides abans d'acabar l'any.

Per això va contestar al plenari que "un cop estiguin les obres acabades o en vistes d'acabar, serà el moment de plantejar-nos els nous pressupostos i millorar si hi ha alguna cosa a millorar".

Poblet explicava als regidors de Vila-seca en Comú que no volia confondre a la ciutadania iniciant un nou procés participatiu abans d’acabar la implementació definitiva dels darrers.

Des de Vila-seca en Comú, en canvi, consideren que “l’equip de govern en cap moment s’ha sentit còmode amb els pressupostos participatius”. Com a mostra d’aquesta manca de voluntat participativa, l’entitat municipalista recorda que fa més de dos anys que va aprovar-se una moció conjunta de tota la oposició per elaborar un reglament de participació ciutadana, i, tot i que ja ha passat més de la meitat del mandat, “encara no s’ha fet res al respecte”.

Comentarios
Multimedia Diari