Vila-seca, entre els dotze municipis catalans més reconeguts per Viles Florides

El Castell va acollir ahir la gala anual de lliurament de Flors d’Honor. Hi van assistir representants de 130 pobles i ciutats d’arreu de Catalunya

06 octubre 2018 11:48 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Vila-seca, Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Figueres, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Mollet del Vallès, Olot, Sant Cugat del Vallès i Sant Hilari Sacalm encapçalen amb quatre Flors d’Honor 2018 el rànquing del projecte Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. 

Els reconeixements es van lliurar en el transcurs de la gala anual Flors d’Honor, que va tenir lloc ahir al Castell de Vila-seca i que va comptar amb la presència de representants dels 130 municipis participants en aquesta setena edició de la convocatòria.
Presidit per la consellera Jordà

L’acte, que va ser conduït per Fermí Fernández, va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i de Sito Villarrubla, president de la CHOC, entitat impulsora de l’esdeveniment, a més dels representants de les diferents localitats.

Davant l’augment del nombre de municipis que s’han sumat a Viles Florides –en l’edició anterior eren 113–, Villarrubla va celebrar «l’aposta creixent per posar en valor la qualitat dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles i el desenvolupament d’economies socials a través de l’atractiu de la natura i els parcs i jardins». El programa de la jornada es va iniciar al matí amb una conferència i una visita amb trenet pels espais verds de Vila-seca. També, ja a la tarda, hi va haver actuacions musicals.

Quant a les Flors d’Honor –n’hi ha des d’una fins a cinc–, es lliuren segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC. Així, a més dels 12 municipis que se’n van endur quatre, 50 en van aconseguir tres, 52 en van obtenir dues i sis, una. Una desena més s’han sumat al moviment els darrers mesos i la valoració del seu cas no es farà fins al 2019.

Patrimoni vegetal i paisatgístic

A l’hora de prendre les decisions, els aspectes que es valoren són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

D’altra banda, la Rotonda Cremallera de Figueres es va endur el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya, i el Col·lectiu de Veïns de Vilac el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.

Comentarios
Multimedia Diari