Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vila-seca es guarneix amb escultures de llibres

La ciutat celebra per tercer any aquest itinerari que combina art i cultura en el marc dels actes de celebració de Sant Jordi

Diari de Tarragona

Whatsapp
Escultura plaça de Voltes de Vila-seca. FOTO: DT

Escultura plaça de Voltes de Vila-seca. FOTO: DT

Avui dijous als jardins de la Biblioteca de Vila-seca, el regidor de Cultura, Pere Segura; el director de l’Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, Daniel Uzquiano i el professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, Jordi Bergadà, han presentat el projecte urbà "Efímera. Art al carrer", que convertirà els carrers del Centre Històric de Vila-seca en un espai cultural on els llibres i la creació artística es donen la mà. Durant l’acte també s’ha donat a conèixer tot el programa al voltant de la Diada de Sant Jordi.

Organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vila-seca amb la col·laboració de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus i de la Biblioteca Pública de Vila-seca, un total de 35 alumnes d'aquests centres d'art (6 equips de Tarragona i 3 de Reus) realitzaran diverses escultures amb llibres i guarniran espais urbans de Vila-seca.

Sota el paraigües de tres eixos fonamentals com són la participació ciutadana, la transformació i reciclatge de materials i la creació artística, el projecte "Efímera. Art al carrer" pretén apropar l'art a la gent i donar una nova vida i un nou ús a qualsevol tipus de llibre com ara enciclopèdies, llibres de text, llibres de butxaca, llibres infantils i, en general qualsevol format de llibre obsolet, descatalogat i en desús.

Espai Peixateries Velles de Vila-seca.

Els projectes, que ja s’han començat a construir, es podran visitar fins al dimarts 24 d'abril. L’espai de les Peixateries Velles, la plaça de l’Església, la plaça de Voltes, el Portal de Sant Antoni, la plaça d’Estudi i la rambla de Catalunya, estaran guarnits amb diverses escultures efímeres construïdes amb milers de llibres que formen part de l'estoc utilitzat l'any passat.

D’altra banda, els espais urbans que s’ornamentaran seran el carrer Major, el carrer de la Verge de la Pineda i el Centre Històric.

El regidor de Cultura, Pere Segura, ha destacat que per aquest Sant Jordi, Vila-seca ha programat més d’una vintena d’actes, fent una aposta novament per l’art efímer. Ha recordat que “volem que la gent visqui i senti Sant Jordi projectant cultura i fent reflexionar a la gent”.

Per la seva part, el director de l'Escola d'Art i Disseny a Tarragona, Daniel Uzquiano, ha recordat que aquest és el tercer any de la iniciativa, la qual permet als alumnes experimentar amb els seus treballs en espais tridimensionals, mostrant “llibres en acció”.

El professor de l'Escola d'Art i Disseny a Reus, Jordi Bergadà, ha dit que “els treballs dels alumnes cal que també es puguin veure en aquestes intervencions en directe” i ha recordat que “Vila-seca i Girona són els espais ciutadans on treballen les seves experiències” fent, en aquest cas que “la llegenda de Sant Jordi sigui protagonista al carrer, per les obres dels seus alumnes”.

Temas

Comentarios

Lea También