«Vila-seca genera dosis altes d’orgull als qui hi vivim»

El Cós de Sant Antoni, els concerts de Txarango i La Raíz i el nou espai El Circ dels Somnis són només alguns dels actes que destaca el batlle, que també fa una valoració optimista dels propers projectes que s’han de dur a terme al municipi

16 enero 2018 10:39 | Actualizado a 16 enero 2018 10:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Avui es dóna el tret de sortida a la Festa Major de Sant Antoni. Com es presenta enguany?

Doncs molt a prop del final dels actes propis de Nadal, Cap d’Any i Reis. Pensi que jo ja sento el ressò del galop de cavalls que ens porta Sant Antoni. Tenim una nova programació molt potent, amb més de cinquanta noves propostes per a gaudir d’una Festa Major d’Hivern d’autèntic somni, com ens agrada. La nostra ciutat es bolca en les seves festes, ens en sentim tots protagonistes i per això, sigui a l’hivern, sigui a l’estiu, les festes sempre són molt esperades.
Per damunt de tots els actes, el que presideix la nostra Festa Major en honor a Sant Antoni, és el secular Cós de Sant Antoni, declarat Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional i que és una de les celebracions hípiques amb més prestigi de l’Europa occidental, amb prop de dos segles de constància en la seva realització.

L’abat de Poblet com a pregoner de luxe, ens en pot parlar?

El pare abat de Poblet és una figura preeminent de la nostra societat, amb una visió privilegiada de la nostra història col·lectiva i líder espiritual de la comunitat monàstica cistercenca més important d’Europa i del món. El Monestir de Poblet i Vila-seca tenen relació des de fa més de vuit segles i mig i comparteixen una història comuna. No podem oblidar que de la nostra població han sorgit tres abats, dos de Santes Creus –Bernat Calvó i Fra Bonanat-, i un de Poblet, l’Abat Torrell. És important reviure la pròpia història per a no oblidar-la.

Com descriuria el Circ dels Somnis, una de les novetats?

És un espai que pretén que pares i mares amb els seus fills i filles, les nostres famílies, gaudeixin juntes d’un conjunt ampli d’activitats a l’interior d’un circ màgic de somnis que deixen el millor dels records i les més gratificants sensacions de la nostra Festa Major.
Quan li parlava d’una Festa Major d’autèntic somni és per això. És quan la festa la fem arrelar en els sentiments infantils, que és on millor creixen les festes locals, i on es perpetuen en les persones.

Sens dubte, el Cós de Sant Antoni és un dia molt assenyalat per als ciutadans. Per què creu que és tan especial?

Ho és per moltes raons. Per ser l’acte amb més concurrència de públic, per ser el més tradicional, pel seu reconeixement en l’àmbit de país, per obrir pràcticament sempre el calendari hípic anual, per les quadres que hi competeixen, pels genets que hi participen..., per moltes coses. Però i sobretot, per la bellesa d’aquest binomi genet-cavall desenvolupant una noble activitat esportiva, de gran projecció arreu del món i en què la nostra població excel·leix des de temps immemorials.

Txarango i La Raíz seran els plats forts musicals de la festa. Per què s’ha escollit aquests grups?

Vila-seca és sinònim de música. Música en totes les seves concepcions i estils. Certament, Txarango al Pavelló serà tot un esdeveniment, però el viatge pels dolços anys 80 i 90 faran les delícies de molta gent acompanyats del grup OBK, de la mateixa manera que els amants del rock, l’ska i el hip hop trobaran en La Raíz una gran oportunitat. Sense oblidar els més joves que gaudiran a la Vila-seca Musicland, festival universitari que enguany repeteix gràcies a l’èxit de l’any passat. 

El programa inclou també la inauguració de les noves instal·lacions del pavelló i les obres de millora d’alguns carrers del municipi. Ens podria avançar què suposen aquestes millores?

Aquestes inauguracions són només algunes de les moltes intervencions dutes a terme durant l’any passat i que per la seva significació incorporem al programa de la Festa Major. Són les millores globals dels carrers Salauris, Bagà, Segre i Montseny, als que s’ha dotat d’uns millors i més moderns serveis i amb un acabat urbà totalment adaptat a les noves concepcions urbanístiques dels temps actuals. La renovació i ampliació del Pavelló Poliesportiu, ara olímpic, al ser la nostra ciutat seu dels Jocs Mediterranis Tarragona-2018. 
I també una nova connexió entre el Centre Històric i l’eixample urbà del Castell, un tram del carrer Beatriu de Queralt que significa una gran millora en la connectivitat urbana i la mobilitat de les persones.

Que destacaria del pressupost municipal d’aquest  2018? 

Doncs que seguim prioritzant com en els darreres anys la Formació, l’Ocupació i la Protecció de les persones. Pensi que s’han dut a terme noves polítiques per aquests temps difícils, amb molt bons resultats en l’àmbit formatiu i ocupacional, reduint molt l’atur, generant i fomentant moltes oportunitats laborals.
Les polítiques de Benestar Social són el nucli central d’una societat solidària. Per a nosaltres constitueixen els instruments que fan possible unes condicions de vida dignes basades en el treball, l’accés a l’educació i la salut, a l’habitatge i a disposar d’aquests drets de forma normal i permanent. Després de l’important increment de serveis de l’any passat que són fruit del nou conveni amb el Consell Comarcal, incorporem ara el Servei d’Intervenció Socioeducativa amb una important dotació de recursos humans i materials per una atenció permanent a la població escolar. 
En el cas d’inversions, cal destacar la que farem al Celler Noucentista per tal de convertir-lo en un equipament cultural, turístic, escènic, museístic i de gran format que esdevindrà, al costat del Castell, els jardins i els espais urbans circumdants, un nou pol d’atracció cívica i cultural de la nostra ciutat.

Vinculat a les inversions, com veu vostè el creixement del Port de Tarragona? Què implica el projecte de la ZAL que s’ha d’executar al municipi de Vila-seca?

Vila-seca és determinant per aquest futur portuari, en tots els sentits. En poc temps, hi haurà més Port a Vila-seca que a Tarragona, i ho hem de considerar normal, de la mateixa manera que compartim polígon químic, subministrament d’aigua o eliminació de residus, per posar només tres exemples. Amb el desenvolupament logístic que farà el port situa a Vila-seca davant d’una oportunitat econòmica i laboral de grans magnituds, alhora que reforça el nostre pes en les determinacions futures pel que fa a l’estratègia portuària. El nostre Port és un dels més dinàmics del sistema portuari espanyol i amb el futur corredor del Mediterrani tindrà un paper cabdal per la nostra economia. 

Per últim, quina valoració fa del mandat actual? Quins objectius han assolit?

Vila-seca és cada vegada més la ciutat que volem ser: neta, urbanísticament ordenada, còmoda i segura, amb qualitat de vida, bons serveis i satisfactòria per als seus ciutadans. La nostra ciutat genera dosis altes d’orgull als que hi vivim, la darrera Nit de Reis n’ha estat un bon exemple. Ara ho tornarem a viure en la Festa Major, però ho vivim així també quotidianament. Perquè li dic això?, doncs perquè el mandat actual ha incrementat les actuacions que reforcen aquest perfil de ciutat agradable, equipada, propera a tot arreu, gens cara, amb impostos congelats des de fa gairebé 10 anys, sense cap deute bancari, sense hipoteques, amb importants infraestructures i un model socioeconòmic ben definit i equilibrat. Anem en la millor de les direccions, qui més ho sap són els nostres veïns i també els municipis que ens observen amb sana enveja, per les nostres qualitats i per la serietat de les polítiques que duem a terme.

Comentarios
Multimedia Diari