'Vila-seca i Salou necessiten un nou govern compartit'

«Ni tot banderes espanyols ni tot estelades». «A Vila-seca les persones, les famílies, les entitats compartim sentiments, autoestima col·lectiva i una alta cohesió social»

30 enero 2019 07:12 | Actualizado a 30 enero 2019 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vila-seca té el doble d’habitants ara dels que tenia quan vostè va entrar a l’Ajuntament. I un deute municipal zero. Es pot parlar del ‘miracle Poblet’?
...I els impostos congelats la majoria dels vint-i-sis anys, i sense contribucions especials, i una capacitat inversora d’entre 5,5 i 6 M€/any, i una ocupabilitat de més de 700 persones cada any... Sí, no li negaré, es pot parlar d’una alta eficàcia en l’administració del temps i dels recursos, d’uns grans equips polítics, d’una excepcional gestió econòmica liderada magistralment pel meu amic Xavier Farriol, home savi que és un privilegi tenir al costat.

Però es pot palar de ‘miracle Poblet’?
La bona administració hauria de ser normal i habitual, no «un miracle», però si la volem anomenar així, llavors li he de dir que aquest «miracle» l’han fet possible moltes persones, tantes com els successius equips de govern que he presidit.

Ha somiat alguna vegada en ser alcalde de Vila-seca i Salou? Un municipi reagrupat com era abans de la segregació.
Home..., aquest somni no l’he tingut! Tanmateix, entre 1987 i 1989 ja ho vaig ser en algunes ocasions «en funcions», per delegació del bon amic l’alcalde Pujals. No he tingut ni somni ni desig, ja que la realitat és la que és i s’imposa. 

És a dir, sí que ha tingut aquest somni.
El que sí que puc dir-li és que amb el pas dels anys, des de l’estreta i intensa col·laboració que Vila-seca i Salou ja tenim actualment, caldrà incorporar noves fórmules de governança compartida que seran inevitables per avançar. Vila-seca, i també Salou, són municipis que estan obligats a entendre’s, en benefici del seu progrés i de la seva ciutadania. 

Quin és el seu secret per guanyar totes les eleccions en un feu unionista com Vila-seca? Té el poble ple de banderes espanyoles.
Ni tot són banderes espanyoles ni tot són banderes estelades. Malament quan la percepció és que això va de combats entre banderes! A Vila-seca, les persones, les famílies, les entitats... compartim sentiments, autoestima col·lectiva, sentit de pertinença, una alta cohesió social i també intangibles emocionals.

Ja veig que no em vol dir el secret.
Conec molt bé els meus veïns i veïnes i no els canviaria per res del món! Som com som i junts hem fet un llarg camí d’èxits i prosperitat. M’he compromès molt, amb tothom, i tothom sap què pensa el seu alcalde i què en pot esperar, mai els he decebut, mai els he tret la legítima llibertat de dir, de fer, de discrepar o de donar confiança. I parlant de confiança, fa vint-i-sis anys que me la donen a tots els barris, nuclis i col·legis electorals, a tot arreu! Només els puc agrair la confiança donada i el temps que m’han permès dedicar-los.
 

Comentarios
Multimedia Diari