Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vila-seca programa activitats per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Els més petits s’aproparan a les problemàtiques de la presència de residus al mar a través de la història del Pop Plastopus.

Diari de Tarragona

Whatsapp

L’Ajuntament de Vila-seca celebra un any més la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una iniciativa de caràcter europeu per sensibilitzar la població de la necessitat de reduir la generació de deixalles.

Per això, fins al 26 de novembre, es realitzaran una trentena d’activitats mediambientals com xerrades informatives i tallers de prevenció de residus en tots els centres escolars del municipi.

Els més petits s’aproparan a les problemàtiques de la presència de residus al mar a través de la història del Pop Plastopus, que els explicarà les seves aventures i els animarà a emprendre actituds com el reciclatge.

Un any més, els infants de segon de primària podran visitar la Deixalleria mòbil i conèixer el seu funcionament, així com els impactes que generen en el medi els residus que s’hi dipositen. Per tal de facilitar la seva aportació individual en la prevenció de residus, cada alumne rebrà un embolcall reutilitzable per entrepans.

Els joves del municipi realitzaran tallers per a descobrir quins criteris podem aplicar quan a anem a comprar per a fer un consum responsable i coneixeran, també, la gestió dels residus municipals de la mà de la regidora de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya.

El dimarts 21 de novembre, a les 18 hores, el Centre Cívic i Cultural El Colomí acollirà la xerrada, adreçada a tots els ciutadans, a càrrec de la regidora de Serveis al Territori de l'Ajuntament de Vila-seca, centrada en motivar als ciutadans en la millora de la prevenció i reducció de la generació de residus, mostrant diversos hàbits i actituds quotidianes per assolir el repte.

Al llarg de l'activitat també es farà un repàs de l'evolució que ha experimentat la gestió dels residus al municipi de Vila-seca i com es fa actualment, des de la recollida selectiva mitjançant els diversos contenidors de la via pública i la deixalleria, al seu transport i tractament en les diferents plantes autoritzades per a cada fracció, analitzant el cost que això representa.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus persegueix quatre grans objectius: donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus.

Temas

Comentarios

Lea También