Vila-seca vilaflorida prepara una jornada ciutadana pel 14

 L’acte del dissabte de la pròxima setmana ha estat presentat per l’alcalde, Josep Poblet, i la tinenta de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya

05 abril 2018 18:12 | Actualizado a 07 abril 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui al matí l’Ajuntament de Vila-seca ha presentat la Jornada ciutadana de Vila-seca vilaflorida, que tindrà lloc el proper dissabte 14 d’abril al Jardí del Castell de Vila-seca i que té com a objectius posar en valor el paisatge urbà i els espais naturals i l’educació mediambiental en l’àmbit familiar.  L’acte ha estat presentat per l’alcalde, Josep Poblet, i la tinenta d’alcalde de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya.

La jornada, que aplegarà centenars de persones al Jardí del Castell, converteix Vila-seca en espai de referència del moviment Viles Florides al sud de Catalunya.

“Aquest any, Vila-seca compleix el 5è aniversari com a vila florida i cal recordar que en la darrera edició del certamen anual de Viles Florides vam aconseguir la màxima distinció amb 4 Flors d’Honor” ha destacat l’alcalde Poblet.

De fet, tal i com ha avançat la regidora Manuela Moya, “aquest any, el certamen anual, durant el qual es lliuren distintius als municipis que destaquen per la millora del seu espai urbà, tindrà lloc a Vila-seca el proper 5 d’octubre”.

La jornada ciutadana

Amb l’objectiu de prendre consciència de l’espai urbà, la Jornada ciutadana Vila-seca vilaflorida que se celebrarà el proper dissabte 14 d’abril, comptarà amb un programa farcit d’actes per a tot tipus de públic.

Primerament, la jornada serà presentada per Josep Poblet, juntament amb Pere Cabot, enginyer agrònom i membre del jurat de Vilesflorides de Catalunya;  a continuació hi hauran diversos showgardens sobre disseny de balcons florits, horts urbans al balcó i consells sobre la cura de les plantes, a càrrec de ponents de primer nivell del món de la jardineria; també hi haurà instal·lada una mostra de bonsais, un espai dedicat als comerciants de Vila-seca i es desenvoluparan tallers per als més petits a partir de les 10.30 h.

Cal destacar que el popular Dani Jiménez, conegut per als infants com a presentador del programa “Dinàmiks” del Super 3 a TV3, serà present a la jornada amb l’espectacle familiar “Què cal fer per ser científic?”.

El públic infantil també serà protagonista a partir de la 1 del migdia, moment en el qual es lliuraran els premis del Concurs de Dibuix que va iniciar-se dies enrere a les escoles del municipi. La jornada es tancarà amb un vermut amenitzat per la Xaranga Bandsonats.

Els principals eixos: comerç local, escoles i balcons florits

El comerç local

A més d’aquesta jornada, cal destacar el paper del comerç local a Vila-seca. Cadascun dels comerços que s’han volgut adherir al moviment de Vila-seca vilaflorida té al seu abast una plataforma digital on es poden donar a conèixer i oferir els seus serveis. Actualment, gairebé 100 comerços vila-secans ja s’hi han adherit.

Les escoles

D’altra banda, els infants també formen part d’aquest moviment a través de les escoles. De fet, cadascuna de les escoles de Vila-seca ha estat treballant un concepte relatiu a Vila-seca vilaflorida i durant la jornada ciutadana es lliuraran els premis als guanyadors del Concurs de Dibuix adreçat als alumnes de 4t i 5è curs de primària.

Balcons florits

La participació ciutadana és clau en aquesta jornada de Vila-seca vilaflorida. En aquest sentit, s’ha organitzat un concurs de balcons florits que compta amb 4 categories: Centre Històric, Vila-seca, la Pineda i la Plana.

Les inscripcions es poden fer fins al 14 d’abril emplenant el formulari que es troba al facebook Vila-seca vilaflorida o bé durant la jornada del 14 d’abril al Jardí del Castell. A tots els inscrits se’ls lliurarà un lot de plantes durant la jornada i els guanyadors es donaran a conèixer a l’acte d’atorgament de les Flors d’Honor de Viles florides de Catalunya, el proper 5 d’octubre.

Comentarios
Multimedia Diari