Visca la màgica nit del foc a Cambrils!

Festa Major. L’acte més emblemàtic i esperat pels cambrilencs omple, un any més, els carrers del Barri Antic de pólvora, foc i disbauxa

01 septiembre 2019 16:46 | Actualizado a 01 septiembre 2019 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A Cambrils hi ha dos moments de l’any on segurament et retrobaràs amb gent que fa temps que no veus. Un és la Fira i l’altre, la Nit del Foc, que ahir al vespre va tornar a omplir de foc i pólvora els carrers del Barri Antic. Aquest acte emmarcat dins la Festa Major de la Mare de Déu del Camí és, sens dubte, un dels més esperats per cambrilencs i turistes. Segurament no m’equivoco si afirmo que, a hores d’ara, ja hi ha alguns que estan comptant els dies per tornar a ballar sota les espurnes. I és que la màgia d’aquesta festa organitzada per la Colla Gegantera Tota l’Endenga és ben present tot i portar 28 edicions.
Hores abans d’iniciar l’acte, els més petits van poder gaudir del correfoc infantil, que enguany va comptar amb la participació de quatre colles. A les 22.30 a la plaça de la Vila es donava el tret de sortida al correfoc amb els Consellers de l’Avern de Montbrió del Camp, l’Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys, el Gripau de les Bruixes del Nord Sabadell, el Drac de Sant Roc de Tarragona, el Pegàs del ACH el Drac d’Or, la Colla de Diables El Catllar, els Diables de Riudoms, la Colla de Diables Els Cagarrieres de Cambrils amb la Galera, el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones i el Lluert i la Farnaca de Cambrils. Desenes de persones van seguir el recorregut pels carrers més emblemàtics del nucli antic, ballant sota aquesta pluja de foc, això sí, amb el cap cobert i amb roba texana per protegir-se.

 Però aquesta nit també es pot viure des de l’altre costat. Mentre uns gaudien el correfoc des de dins, centenars i centenars de persones omplien la plaça del Setge i esperaven amb il·lusió i nervis l’arribada de les colles. Hi havia gent que, per poder veure bé l’espectacle, ja feia estona que havia fet acte de presència. Alguns amb cadires plegables per no tenir mal d’esquena i d’altres amb tovalloles per poder seure a la gespa sense embrutar-se i sopar un entrepà tranquil abans de l’espectacle final. Una d’aquestes persones era la Míriam, una cambrilenca que havia baixat expressament aquell dia de Barcelona per poder veure la Nit del Foc i estava sopant amb unes amigues. «És una festa que no em puc perdre. Pels cambrilencs la Nit del Foc és sagrada. Avui he treballat fins a la tarda i he agafat de seguida el tren per venir cap aquí. I ara, a gaudir de la nit i del concert!», apuntava.

 Passada la mitjanit el so dels timbals dels Cop de Cap anunciava l’encesa final de les colles i l’espectacle pirotècnic que, un any més, va ser espectacular. Tot seguit va ser el torn del concert de Pepet i Marieta i Dalton Bang a un parc del Pinaret ple de gom a gom. Un espai que va servir per ballar, riure i posar-se al dia amb aquelles persones amb les saps que et retrobaràs per la Festa Major.

La programació de la Mare de Déu del Camí continuarà avui amb el vermut i el dinar organitzat pel sector vilero i a la tarda la diada castellera amb els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Reus. 

Comentarios
Multimedia Diari