Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Visita del jurat de Viles Florides a Torredembarra

Per avaluar les iniciatives en matèria d'espais verds públics

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Ajuntament de Torredembarra

FOTO: Ajuntament de Torredembarra

Els membres del jurat de Viles Florides han visitat aquesta setmana Torredembarra per avaluar l'estat i l'evolució dels espais verds públics de la vila. Aquestes visites serveixen per decidir quantes Flors d'Honor corresponen a cada un dels municipis de Viles Florides.

Torredembarra en té dos des de l’any 2016 que va entrar a formar part del moviment Viles Florides. Els resultats es faran públics el 5 d’octubre durant la gala d'honor que aquest any se celebrarà a Vila-seca.

En la reunió que van mantenir dimecres amb el regidor de Via Pública, Valeriano Pino, i tècnics municipals, van conèixer quines són les principals actuacions que s’han dut a terme aquest darrer any.

Dos dels projectes els han pogut conèixer in situ: la nova zona enjardinada de l’entrada a la població per l’antiga carretera de la Riera, a l’alçada de la comissaria, i la reconversió del pas soterrat del carrer dels Pescadors en un tanc de laminació d’aigües que permetrà, entre d’altres qüestions, disposar d’un dipòsit de reg de 40,40 m3 destinat a reutilitzar l’aigua de pluja per a regar espais verds del municipi.

També se’ls va donar a conèixer les activitats de participació ciutadana promocionades per la Regidoria de Sostenibilitat relacionades amb la gestió de la vegetació dels espais públics durant el 2017 (3 activitats relacionades amb el viver municipal de Cal Dània, 4 actuacions en el Pou de la Torre al parc de papallones, 5 visites guiades a l’espai natural dels Muntanyans, 1 actuació de la Universitat de Barcelona als Muntanyans i 1 actuació als espais verds municipals).

Viles florides

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que té el suport de l'Agència Catalana de Turisme. L'objectiu és posar en valor la riquesa natural i paisatgística dels municipis catalans amb el reconeixement públic dels projectes d'enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que esdevinguin un exemple a seguir per altres localitats, i també donar a conèixer a la població local els valors dels espais verds i jardins de la ciutat. Actualment a Catalunya hi ha 119 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per la millora de l’espai urbà.

Temas

Comentarios

Lea También