Vuit detinguts d'una organització que adquiria vehicles de luxe amb crèdits irregulars

Dos dels estafadors, que es feien passar per testaferros, eren del Vendrell i Cunit

19 mayo 2017 23:59 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 2 de desembre passat a Badalona, Viladecans i Corbera de Llobregat vuit persones que formaven part d'una organització que comprava vehicles de luxe a partir d'una concessió de crèdits de forma irregular. Els detinguts, d'entre 33 i 66 anys, es feien passar per testaferros a l'hora d'obtenir els crèdits i venien els vehicles a terceres persones. A principis del mes de juliol passat els agents van iniciar una investigació envers una organització criminal després de detectar que adquirien vehicles d'alta gamma gràcies a la concessió de préstecs bancaris o de financeres.

 

El modus operandi que empraven consistia en demanar els préstecs destinats a la compra de vehicles, normalment vinculats a l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i, un cop obtenien els diners, adquirien cotxes d'alta gamma i els venien a terceres persones que no tenien res a veure amb el grup. Per tal de contractar el crèdit es feien valer de testaferros i empreses pantalla. L'import del préstec mai era retornat.

 

Les gestions dutes a terme pels investigadors van permetre demostrar la compravenda de cinc vehicles per un import superior als 200.000 euros i finançaments ICO per un import superior al milió d'euros.

 

Amb els autors plenament identificats, els policies van detenir els vuit membres de la organització a les localitats de Badalona, Viladecans i Corbera de Llobregat. En els escorcolls van trobar 2.500 euros, material informàtic i documentació bancària.

 

Els detinguts són vuit homes, tots de nacionalitat espanyola, amb edats d'entre 33 i 66 anys, veïns de Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Gelida, Cunit, el Vendrell i Corbera de Llobregat. La policia els ha detingut com a presumptes autores d'un delicte continuat d'estafa, apropiació indeguda relacionat amb operacions de vehicles de luxe i pertinença a organització criminal.

 

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar l'ingrés provisional a presó per als màxims responsables de l'organització criminal, dos homes de 35 i 38 anys, veïns de Viladecans i Corbera de Llobregat respectivament. Els altres sis detinguts van quedar amb llibertat amb càrrecs.

Comentarios
Multimedia Diari