Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vuit detinguts d'una organització que adquiria vehicles de luxe amb crèdits irregulars

Dos dels estafadors, que es feien passar per testaferros, eren del Vendrell i Cunit

ACN

Whatsapp

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 2 de desembre passat a Badalona, Viladecans i Corbera de Llobregat vuit persones que formaven part d'una organització que comprava vehicles de luxe a partir d'una concessió de crèdits de forma irregular. Els detinguts, d'entre 33 i 66 anys, es feien passar per testaferros a l'hora d'obtenir els crèdits i venien els vehicles a terceres persones. A principis del mes de juliol passat els agents van iniciar una investigació envers una organització criminal després de detectar que adquirien vehicles d'alta gamma gràcies a la concessió de préstecs bancaris o de financeres.

El modus operandi que empraven consistia en demanar els préstecs destinats a la compra de vehicles, normalment vinculats a l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i, un cop obtenien els diners, adquirien cotxes d'alta gamma i els venien a terceres persones que no tenien res a veure amb el grup. Per tal de contractar el crèdit es feien valer de testaferros i empreses pantalla. L'import del préstec mai era retornat.

Les gestions dutes a terme pels investigadors van permetre demostrar la compravenda de cinc vehicles per un import superior als 200.000 euros i finançaments ICO per un import superior al milió d'euros.

Amb els autors plenament identificats, els policies van detenir els vuit membres de la organització a les localitats de Badalona, Viladecans i Corbera de Llobregat. En els escorcolls van trobar 2.500 euros, material informàtic i documentació bancària.

Els detinguts són vuit homes, tots de nacionalitat espanyola, amb edats d'entre 33 i 66 anys, veïns de Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Gelida, Cunit, el Vendrell i Corbera de Llobregat. La policia els ha detingut com a presumptes autores d'un delicte continuat d'estafa, apropiació indeguda relacionat amb operacions de vehicles de luxe i pertinença a organització criminal.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar l'ingrés provisional a presó per als màxims responsables de l'organització criminal, dos homes de 35 i 38 anys, veïns de Viladecans i Corbera de Llobregat respectivament. Els altres sis detinguts van quedar amb llibertat amb càrrecs.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También