Yolanda Pérez: 'Volem potenciar el nucli antic del municipi'

La regidora d’Impuls Econòmic i Turisme del consistori mont-rogenc, para lde la 138 edició de la Fira

31 julio 2019 06:50 | Actualizado a 01 agosto 2019 16:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mont-roig del Camp inicia avui la 138a Fira, que es durà a terme fins el proper diumenge 4 d’agost i que comptarà amb activitats gastronòmiques i festives. La regidora d’Impuls Econòmic i Turisme del consistori mont-rogenc, Yolanda Pérez, fa un repàs dels actes i novetats més destacades per aquest any.

La Fira celebra 138 edicions. Quin és el secret?
És una fira molt antiga, amb molta tradició. La gent de Mont-roig se l’estima molt i crec que aquest és el secret. És una fira molt esperada.

Què han preparat per a aquesta edició?
Per la part de la regidoria de Festes ens esperen moltes activitats com concerts, discoteca mòbil, trobada de gegants, teatre... Tenim 4 dies de festa amb moltes activitats. Per la nostra part, des d’Impuls Econòmic, tenim l’espai gastronòmic de La Cullerada, un lloc on pots comprar i degustar productes de la terra, tant de menjar com de beure. A més enguany hem afegit una part multisectorial perquè venen diferents empreses.

És una novetat?
Ho hem tornat a recuperar. Durant els últims 4 anys hem treballat l’espai gastronòmic del recinte firal i ara teníem una mica de pressió popular per part dels veïns que volien tornar a la fira que hi havia abans i hem volgut tornar a fer-ho.

Quines empreses hi haurà representades?
Hi ha una botiga de joguines, una de joies, una d’assegurances, una de roba...Són empreses de Mont-roig però també de fora. A més vindrà el Mas Miró que tindrà estand propi per vendre l’espai i difondre les visites guiades i i també l’hotel Westin de Bonmont, que està a punt d’obrir. 

El futur de la fira implica convertir-se en multisectorial?
La idea és que la fira pugui créixer en aquest sentit. No tant en expositors sinó que vinguin molts visitants, que al final és el que ens interessa.

Enguany també han decidit impulsar una ruta de tapes.
Abans teníem els bars a l’espai firal, on feien promoció del seu local. Però sí que és veritat que la gent anava allà, s’agafava la tapa, menjava i no es donava compte del bar que era ni d’on estava. Per això hem volgut fer aquest canvi i transformar-ho en una ruta, que la gent vagi al local, als 9 que hi ha, i els conegui. Volem potenciar el nucli antic, que la gent passegi per aquí i es mogui. I això s’aconsegueix amb una ruta de tapes.

Tindrà continuïtat?
Sí, esperem que sí, que la gent estigui contenta i que es vulgui tornar a fer. I també que sigui un tret de sortida per fer més rutes gastronòmiques. A Mont-roig costa molt que participin i crec que és una llàstima perquè hi ha locals que estan molt bé, que la cuina és molt bona i que ningú ho sap, només la gent del poble. També hi ha molts turistes que estan a Miami i poden venir a dinar o sopar o persones dels municipis veïns, que vinguin i ens coneguin.

És un hàndicap que la Fira es faci a l’agost?
Sí, es un problema. Ho hem parlat moltes vegades. El primer cap de setmana d’agost està tot ple. Plens de municipis veïns que fan moltes activitats, hi ha competència i és molt complicat atraure més gent. Després de cara a les empreses, a l’agost tothom fa vacances i en volen fer. Hi ha moltes empreses locals que els hi agradaria venir però aquella és la seva quinzena de vacances i si no les fan llavors ja no en tenen més i ho hem d’entendre que la gent també vulgui fer vacances. A tot arreu fan mercats, fires, festes... però fins ara estem contents. Els darrers anys hem notat que venen molts més turistes que abans. Es promociona més gràcies a les xarxes socials i també el tema gastronòmic hem notat que tira molt. 

Just fa uns dies celebraven la Festa Major de Sant Jaume de Miami Platja. 
La gent que està de vacances gaudeix molt més aquestes festes. Des de la regidora de Turisme hem programat activitats cada dia. L’estiu és precisament per això, per gaudir del carrer i fer festa.

L’altra Regidoria que porta és Impuls Econòmic. L’economia local es troba en bon estat?
En principi hi ha pocs locals que hagin tancat. Hi ha més negocis que obren que no que tanquen. En dues setmanes començarem una nova campanya per obrir els locals al nucli antic, amb ajudes de 3.000 euros que a més li pots sumar una altra ajuda que tenim de 1.500 euros i una altra que oferim de 1.500 euros per contractar. És a dir que al final són 6.000 euros per ajudar a obrir un negoci al nucli antic. 

En què consistirà l’acció?
Posarem a l’aparador o porta del local una imatge que ensenyarà en quin negoci es podria transformar aquell espai. La idea es que passegis pel nucli antic, ho vegis i pensis: «ostres, aquí podria posar una botiga de roba o joieria». 

Comentarios
Multimedia Diari