Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Alfons Garcia: «Animo tothom a prendre part de la festa de forma activa i responsable»

Parla l’alcalde de l’Hospitalet de l’Infant que celebra, a partir de divendres i fins dimarts, la Festa Major de Sant Roc, amb un programa d’actes participatiu on destaca el primer Festival Senior Summer Live i un ‘show’ de drons

| Actualizado a 10 agosto 2022 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja està tot a punt per donar el tret de sortida, divendres, a la Festa Major de Sant Roc de l’Hospitalet de l’Infant. El municipi viurà cinc dies de celebracions que ja no es veuran condicionades per les restriccions de la pandèmia.

Aquest és el primer any que L’Hospitalet de l’Infant recupera la total normalitat de les festes després de la pandemia

Exacte, la cel·lebrarem amb la màxima normalitat possible, sense cap control d’aforament. Tots necessitem que sigui així.

Es fa, a més, amb la Gemma Arias, delegada local de la Lliga contra el Càncer de la Província de Tarragona, com a pregonera.

Estem molt orgullosos que ella en sigui la pregonera. La Gemma Arias estima el nostre poble i ha contribuït activament a fer que sigui un gran municipi.

Què destaca del programa d’actes d’enguany?

Hem el·laborat un programa molt participatiu, per tant animo a tothom a prendre part de la festa de forma activa i responsable.

I com a novetats?

En quant a les novetats, destacar la cel·lebració del primer Festival Senior Summer Live, que tindrà lloc dissabte, a banda del festival show de drons ‘Eco’ del dimarts, previ al tancament de festes. També prenen importància els actes per als més petits, amb actuacions com la del grup infantil El Pot Petit, divendres 15.

En temes propis del municipi, en quin punt es troba la petició a la Generalitat del clúster d’energies renovables?

A escala municipal hem fet els deures. A més, hem instal·lat plaques fotovoltaiques a la piscina coberta i al pavelló, amb les que es subministren tots els edificis públics. El següent pas és constituir una comunitat energètica al polígon Tàpies I. Tenim l’estudi encarregat. Al setembre ens posarem en contacte amb els empresaris per oferir-los la proposta.

«La Gemma Arias serà la nostra pregonera. N’estem orgullosos, és algú que estima el nostre municipi i ha contribuít a fer-lo gran»

I la construcció dels magatzems de residus d’alta activitat (ATI) a la que el municipi s’hi ha oposat?

Nosaltres vam presentar diferents al·legacions davant la presentacio del setè pla general de residus radioactius (PGRR). La més important és el rebuig a la construcció de tres magatzems al nostre municipi. També que el nou ATI que s’ha de construir a Vandellòs II no duri més que la vida útil de la central abans del seu desmantellament. I que s’aposti per un magatzem geològic profund definitiu. Confiem que durant la tardor ja tinguem una resposta.

Comentarios
Multimedia Diari