Altafulla posa el Mediterrani a taula a les VII Jornades Gastronòmiques

Des d'aquest divendres i fins al dia 3 de maig, tretze restaurants oferiran menús que combinaran la bona cuina amb l'originalitat

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

«Tenim la sort de viure en un indret privilegiat», en referència a la riquesa de productes de la zona, deia ahir al migdia l’actor i humorista Fermí Fernández a Altafulla, amb les ruïnes romanes de la Vila dels Munts, com a teló de fons, en apadrinar les VII Jornades Gatronòmiques que organitza l’Ajuntament d’Altafulla, a través de la Regidoria de Comerç, Consum i Transport.

Unes jornades gastronòmiques que, a partir d’aquest divendres i fins al diumenge dia 3 de maig, configuren la segona edició pel que fa a la primavera, amb tretze establiments repartits, gairebé per parts iguals, a un costat i altre de la via del tren que exerceix de barrera, entre el nucli del poble i el barri marítim altafullenc, però amb el denominador comú d’oferir a vilatans i visitants el bo i millor d’aquest pomell de restaurants locals. Aquests són El Pozo, Costa Dorada, Faristol, Yola, Bruixes de Burriac, La Bella Vita, Taberna del Mar, Les Bruixes, Pizzeria Solocomo, Tapacadabra, Cal Vitali, Club Marítim, i Park.

Molts d’aquests acreditats establiments, uns habituals a la cita, i d’altres de nova incorporació, van oferir ahir, en el marc incomparable dels Munts, un tast de tot allò que els bons gurments i el públic en general podrà gaudir durant disset dies accedint a uns menús pensats per fruir de la bona cuina i de l’originalitat i professionalitat dels seus creadors. Com bé deia Pere Gomés, el regidor responsable de l’àrea de Comerç: «No volem que les jornades se centrin en una edició temàtica, amb pautes establertes, pel que fa als ingredients, per tal de donar via lliure a la creativitat de cadascun dels xefs dels nostres restaurants». El preu dels menús oscil·la entre els 17,5 i 29 euros, segons el restaurant.

Ahir, hom va tenir ocasió d’assaborir un primer tast de les excel·lències culinàries, maridades amb els bons vins del Celler Mas Vicens, que seran servides a Altafulla, durant aquest dies, i que es veuran representades en menús tan dispars com atractius. Si hi fem una ullada, veurem que carn i peix es donen la mà per gaudir «de la branca de cultura que és també la gastronomia», va puntualitzar el padrí de les jornades, Fermí Fernández.

A destacar que aquells comensals que acumulin cinc àpats en cinc restaurants diferents, durant les jornades, entraran en el sorteig de diferents premis consistents en dinars o sopars per a dues persones.

Comentarios
Multimedia Diari