Cambrils obrirà el 21 de juny la festa marinera en honor a Sant Pere

Entre els protagonistes d´enguany destaca la colla de diables infantil dels Cagarrieres, que commemorarà el seu cinquè aniversari

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Comença el compte enrere per a la Festa Major de Sant Pere de Cambrils, que se celebrarà des del 21 de juny fins el 4 de juliol. Entre els actes programats, destaca la celebració, el diumenge 21 de juny, del cinquè aniversari de la Colla infantil dels Cagarrieres i la cinquena Festa Bastonera Infantil. I és que, cap a les 18.30 hores i pels carrers del Barri de l’Eixample, hi haurà una cercavila de balls de bastons, que acabarà amb una ballada final al passeig Vidal i Barraquer. Hi prendran part també altres agrupacions de bastoners de Montblanc o Reus. Ja al vespre, serà el torn del Correfoc infantil, també pels carrers del Barri de l’Eixample, amb la participació de colles de diables de Torredembarra, Constantí i Montblanc.

Durant les jornades festives, hi haurà, el dia 23, l’arribada de la Flama del Canigó i la Revetlla de Sant Joan, i tornaran les Regates Populars de llaguts, el 24 de juny a la tarda, així com la diada castellera amb les colles Xiquets de Cambrils i Los Xics Caleros, el mateix dimecres a les 20 hores al Mollet del Rec, al Port.

La platja del Regueral serà l’epicentre de l’activitat el dia 27 de juny, ja que l’Associació Arjau Vela Llatina organitza la desena edició de la Festa de l’Ormeig - Pesca tradicional de Cambrils.

Els actes més tradicionals i populars es concentraran eltre els dies 28 i 29. El diumenge 28 arribarà la Revetlla de Sant Pere, preludi del dia gran de la Festa Major. A les 23 hores, al pàrquing del Parc del Pescador tindrà lloc el Ball de Festa Major amb l’Orquestra Nueva Etapa i, seguidament, el ball jove amb el grup Nueva Etapa versions.

L’endemà, a les 11 hores des de la plaça Mn. Joan Batalla i pels carrers del Port, serà el torn del Seguici Popular, la Missa Major i la ballada dels elements festius. Al vespre, continuarà la música al Parc del Pescador, amb Cançons de Revista amb Le Croupier. Els actes s’acomiadaran el 4 de juliol amb la Trobada de Timbalers, a partir de les 22 hores pels carrers del Port amb inici i acabament a la plaça Mn. Joan Batalla, i seguidament el concert amb la Xaranga Band Tokats.

L’alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, han apuntat que les entitats estan «molt vives, tenen un gran potencial i garanteixen la continuïtat de les tradicions». Mendoza també subratlla la importància que tenen les festes locals, ja que es converteixen «en un punt de trobada, per fer poble».

 

PROGRAMA. Festa Major de Sant Pere de Cambrils (del 21 de juny al 4 de juliol de 2015)

ACTIVITATS PRÈVIES

Dimecres, 17 de juny

- A les 18.30 h, a la Parròquia de Santa Maria, CONCERT amb les Orquestres de l’Escola i Grup infantil de guitarres, en motiu de la celebració del Dia de la Música Organitza: Escola Municipal de Música de Cambrils.

Dijous, 18 de juny

- A les 20 h, a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. Inauguració de l’exposició ARTISTES DE CAMBRILS 2015 Del 18 de juny al 30 d’agost

Divendres, 19 de juny

-A les 20 h, a la Sala Àmbits del Centre Cultural. Inauguració de l’exposició TRENCADÍS d’Albert Gutiérrez Del 19 de juny al 10 de juliol

-A les 20.30 h, al’Espai El Pati. Inauguració de l’exposició BIPOART de Juan Antonio Temprano Del 19 al 30 de juny

Dies 19, 20 i 21 de juny

-Festa del Barri de l’Estació Activitats vàries en motiu de les festes del Barri de l’Estació. Consulteu programa a la web de festes www.cambrils.cat/festes

ACTES DE FESTA MAJOR

Diumenge, 21 de juny: Celebració del 5è Aniversari de la Colla Infantil dels Cagarrieres i 5a Festa Infantil, al Barri de L'Eixample

- A les 18,30 h, pels carrers del Barri de l’Eixample, CERCAVILA DE BALLS DE BASTONS Colles: Ball de bastons de Montblanc - Bastoners de l'Esbart Santa Llúcia de Reus - Bastoners d'Altafulla - Escola de bastons de l'Orfeó Reusenc - Ball de bastons de Cambrils Seguidament,, al passeig Vidal i Barraquer, BALLADA FINAL DELS BALLS DE BASTONS *En acabar berenar per les colles participants bastoners i diables. A les 20,30 h, pels carrers del Barri de l’Eixample, CORREFOC INFANTIL Colles: Colla de Diables infantils de Torredembarra – Els Diablons de Constantí – Ball de Diables infantils de Torredembarra – Diables infantils Muralles de foc de Montblanc. Seguidament, al passeig Vidal i Barraquer, CARRETILLADA FINAL I FI DE FESTA Recorregut (tant per la cercavila com pel correfoc): Sortida del passeig Vidal i Barraquer, c. General Prim, c. Sant Isidre, c. Baix Camp, c. Reus, c. Sta. J. Vedruna, c. Ramon Berenguer IV, c. Baix Camp, c. Tarragona, c. Sta. J. Vedruna, pg. Vidal i Barraquer.

Dimarts, 23 de juny: Nit de Sant Joan. Arribada de la Flama del Canigó (Ateneu Juvenil - Pàrquing Horta de Santa Maria)

- A partir de les 18 h, a la plaça Llibertat de Reus, RECOLLIDA DEL FOC DE LA FLAMA provinent del Canigó, i trasllat a Cambrils.

- A partir de les 20 h, al pàrquing Horta de Santa Maria, davant de l’Ateneu Juvenil, BALLADA DE SARDANES, amb la COBLA PRINCIPAL DE TARRAGONA i els AMICS DE LA SARDANA DE CAMBRILS.

- A partir de les 20 h, a les Escales Reials del Mollet del Rec, ANIMACIÓ amb el GRUP DE TIMBALS del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES.

- També a les 20 h, a la plaça de la Vila, TROBADA AMB ELS PORTADORS DE LA TORXA I ANADA CONJUNTA, fins a les Escales Reials del Mollet del Rec, on els rebran les entitats i tothom qui hi vulgui participar. Animació amb el GRUP DE TIMBALS del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES.

Recorregut: Plaça de la Vila, carrer Hospital, carrer Verge del Camí, carrer Jacint Verdaguer, baix camp, passeig Vidal i Barraquer, carrer Sta. Joaquima de Vedruna, carrer de la Marina, carrer Molí d’Avall, plaça de la Concòrdia, plaça Aragó, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Escales Reials. Seguidament, CERCAVILA pel passeig Miramar fins al pàrquing de l’Horta de Sta. Maria, passant per: carrer Ferran Sors, plaça Mn. Joan Batalla, carrer Frederic Mompou, plaça de la Constitució, passeig la Salle, arribada al pàrquing

- A les 21 h, davant de l’Ateneu Juvenil, REBUDA DE LA FLAMA per l’Alcaldessa i per totes les persones que volen mantenir la tradició i nexe d’unió que representa. Seguidament: LECTURA DEL MANIFEST de la Flama. ENCESA DE LA FOGUERA amb la Flama provinent del Canigó. ESPECTACLE DE FOC, per part del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES . GRAN BALLADA CONJUNTA D’UNA SARDANA. COCA DE SUCRE I VI DOLÇ per a tots els assistents. Col·labora: Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils, S.C.C.L L’acte de rebuda de la Flama del Canigó s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de diferents entitats de Cambrils.

Dimecres, 24 de juny

- A partir de les 18 h, al Port, REGATES POPULARS DE LLAGUTS - SANT PERE 2015 A les 18 h, regates populars de llaguts tradicionals de 6+timoner.

- A les 19.30 h, exhibició de regates infantils/cadets i final de regates Organitza: Vent d’Estrop. Vogadors de Cambrils, amb la col·laboració de l’IMEC, Confraria de Pescadors i Club Nàutic

- A partir de les 20 h, al Mollet del Rec, al Port, DIADA CASTELLERA amb les colles - XIQUETS DE CAMBRILS - LOS XICS CALEROS

Dijous, 25 de juny: Revetlla Infantil

- A les 19 h, al passeig de les Palmeres, el grup d’animació NURI TOTAL, ens faran ballar sense parar amb l’espectacle Rocu i el mar invisible. Les cançons parlen sobre històries de tonyines atletes, de cavallets drets i d’esclops amb panxes, entre altres, i estan plenes d’energia, ritmes i melodies que contagien a nens i adults. El fil conductor de la història narra la història de Rocu, un nen que es troba a la platja avorrit i Meda, una tortuga que ha perdut l’esperança de trobar algú de la seva espècie. Aquest espectacle ret homenatge als animals amb perill d’extinció de la mar Mediterrània i que pretén conscienciar per tal de conservar aquestes espècies.

- A les 20 h, a la Torre del Port, Inauguració de l’exposició fotogràfica: TRENS: VIATGE A PRINCIPIS DEL S. XX. Produïda per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Divendres, 26 de juny

- De 17 a 19 h, a l’aula verda del parc del Pinaret, L’aventura de la Natura, jocs per a descobrir i apropar-nos a la natura, tot fent d’exploradors, destinats a nens i nenes de 6 a 10 anys, Inscripcions: escoladenaturalistes@gmail.com (indicar nom i edat del nen/a) Organitza: Escola de Naturalistes, GEPEC

- A les 22.30 h, al passeig de les Palmeres, CONCERT DE VERSIONS DE ROCK DELS ANYS 70, 80 i 90 amb el grup musical BEATBANG Gran nit de festa amb cançons del rock dels anys 70, 80 i 90. Es tracta d’un repertori potent amb molta força d’importants grups i bandes d’aquells anys: Guns &Roses - Led Zeppelin - Stray Cats - Ramones - Oasis - Queen - Police - Ac/Dc - Yes - Status Quo - Deep Purple - Van Halen - The Knack - U2 - Free - Dire Straits - Creedence - Bruce Springsteen - Rolling Stones - Eric Clapton - Maroon 5 - Offspring - Bob Marley – etz.

Dissabte, 27 de juny: X Festa de l'Ormeig. Pesca tradicional a Cambrils (a la platja del Regueral)

- L’associació Arjau. Vela llatina de Cambrils organitza la desena edició de la Festa de l’Ormeig. Pesca tradicional a Cambrils. Aquesta festa de recreació històrica té com objectiu principal presentar i valorar l’ofici del pescador i la seva família, a través de les tècniques i els treballs a la mar o en terra directament relacionats. Per portar-les a terme es compta amb la col·laboració de diverses institucions i, sobretot, la implicació directa d’entitats lligades més o menys amb la pesca o amb la Platja de Cambrils. La col·laboració de persones a títol individual és també molt important, alguns amb la roba adequada al moment històric que s’intenta reviure, la primera meitat del segle XX.

- A partir de les 19 h, a la platja del Regueral, inici de la novena edició de la FESTA DE L’ORMEIG. Pesca tradicional a Cambrils, amb la recreació d’oficis antics: fabricants de sàrcies, mestres d’aixa, remendadores, puntaires, mestres velers, navegació tradicional, tirada del rall

- A les 20 h, a la platja del Regueral, TIRADA DE L’ARTET fet i armat a Cambrils. Tot seguit, ESTESA DE L’ART a la platja i SUBHASTA DE PEIX A L’ANTIGA, a càrrec de La Teca Teatre. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, Vent d'estrop, Club Nàutic Cambrils i Confraria de Pescadors de Cambrils.

- Revetlla jove: A partir de les 24 h i fins les 05 h, a la platja del Regueral (24.00 h PD PEIXAMPLER - 02.30 h THIRTY FESTIVALS). Organitza Ajuntament de Cambrils. Departament de Joventut. Barra a càrrec de l’entitat AMEC.

Diumenge, 28 de juny

- De 18 a 20.30 h, a la plaça Mn. Joan Batalla, CUCANYES TRADICIONALS per a tota la família, dinamitzats de forma original i divertida amb Petit Oci

- Revetlla de Sant Pere: A les 23 h, al pàrquing del parc del Pescador, BALL DE FESTA MAJOR amb: - Orquestra NUEVA ETAPA Seguidament, BALL JOVE amb el grup de versions: - NUEVA ETAPA Versions

Dilluns, 29 de juny: Diada de Sant Pere

- A les 11 h, des de la plaça Mn. Joan Batalla i pels carrers del Port de Cambrils, SEGUICI POPULAR, amb el Ball de Diables Els Cagarrieres, els Timbalers Cop De Cap, la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el seu grup de grallers, el Ball de Bastons de Cambrils i el Ball de Valencians de Cambrils. Acompanyarà el Seguici la Cobla Ministrers de Cambrils. Recorregut: plaça Mn. Joan Batalla, Frederic Mompou, passeig Miramar, escales reials, plaça de Marcel·li Domingo, carrer Consolat de Mar (interior), plaça Catalunya, carrer Miquel Planàs i plaça de l’Església.

- A les 12 h, a l’església parroquial de Sant Pere, MISSA MAJOR Al sortir de missa, BALLADA DELS ELEMENTS FESTIUS

- A les 20 h, al pàrquing del parc del Pescador, CANÇONS DE REVISTA, amb LE CROUPIER que ens presenta l’espectacle Esperança Dinamita.

Dimecres, 1 de juliol

- A les 12 h, a la Biblioteca Municiapal, JUGUEM I LLEGIM amb l’hora del Conte Alícia al país de les Meravelles i activitat d’entreteniment a càrrec de Rosana Andreu.

Dissabte, 4 de juliol: Trobada de Timbalers

- A partir de les 22 h, pels carrers del port i amb inici i acabament a la plaça Mn. Joan Batalla, TROBADA DE TIMBALERS Amb la participació de les colles: Colla Coca de Constantí - Percussió Les Oques de Reus - Pim Pam dale Maraca d’Arbeca - Tabalats de Mollerussa - Diables del Poble-Nou, Barcelona - Diables de Falset - PerKusound de Tortosa - UAF de Valls – Timbalers d’Alforja - Ball de diables de Vila-Seca - Cop de Cap de Cambrils Recorregut: Plaça Mn. Joan Batalla, carrer Mn. Planàs, plaça de l’Església, plaça del Pòsit, carrer Consolat de Mar, plaça Catalunya, carrer St. Jordi, passeig Miramar, carrer Frederic Mompou, i acabament a la plaça Mn. Joan Batalla. Seguidament, a la plaça Mn. Joan Batalla, ANIMACIÓ/CONCERT amb la XARANGA BAND TOKATS Organitza: Timbalers Cop de Cap i col·labora Departament de Festes

 

Comentarios
Multimedia Diari