Comencen les obres per al nou espai de l'Arxiu Municipal d'Altafulla

Les noves dependències de l’arxiu, amb una superfície de 150 m2, reuniran la documentació que es conserva actualment al dipòsit

| Actualizado a 15 enero 2022 14:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat aquesta setmana les obres que permetran habilitar un nou espai per a l’Arxiu Municipal a l’antic edifici de planta hexagonal adjacent a les antigues escoles Teresa Manero.

Les noves dependències de l’arxiu, amb una superfície d’uns 150 m2, reuniran la documentació que es conserva actualment al dipòsit situat al carrer del Vinyet, a les instal·lacions de la Biblioteca municipal.

Aquests treballs s’efectuaran en dues fases amb una inversió total de 78.145,08 euros. En una primera, s’adequarà l’espai en què les obres se centraran amb feines de paleta, instal·lacions diverses, fusteria i tancaments, amb una inversió de 48.145,08 (amb l’IVA inclòs); i en una segona fase, els treballs se centraran en l’adquisició d’arxivadors i en la finalització d’acabats. Aquesta segona fase compta amb una inversió de 30.000 euros (amb l’IVA inclòs).

Està previst que les obres de la primera fase finalitzin a finals d’aquest mes de gener. Prèviament al trasllat de la documentació que es conserva al dipòsit ubicat a la Biblioteca, es durà a terme una desinfecció ambiental de l’actual espai del carrer Vinyet, que anirà a càrrec de l’empresa Gestior Quimics SL.

Aquesta desinfecció consisteix en una nebulització dirigida a caixes i prestatgeries, i forma part del tractament necessari per preservar el fons de l’Arxiu en òptimes condicions per vetllar per la seva conservació i evitar el seu deteriorament en el futur.

D’altra banda tots els grups de l’oposició, que ara mateix representen la majoria absoluta del ple municipal d’Altafulla (Junts, PDeCAT, Ara, PSC i Alternativa Altafulla), han criticat que l’alcalde Jordi Molinera s’hagi negat a convocar un ple extraordinari i monogràfic per debatre sobre l’ús de l’edifici de l’Esplai d’Avis després que el consistori l’hagi cedit per fer activitats que rés tenen a veure amb la gent gran, ni tampoc se’ls hi hagi consultat.

D’ús exclusiu

L’espai, recorden els grups de l’oposició, és d’ús exclusiu de la gent gran segons consta en la seva donació feta fa 36 anys i «tots els alcaldes havien respectat i cuidat el tracte que mereixen els nostres avis i avies», expliquen.

Un informe jurídic de la secretaria municipal deixa clar que la sol·licitud compleix tots els requisits i que si l’alcalde no el convoca, aquest quedarà fixat per llei pel proper 3 de febrer.

La petició demanava un ple per la primera quinzena del mes de gener, la negativa de Molinera obliga que per llei es convoqui 3 dies després del ple ordinari de gener. L’oposició vol mantenir un ple específic i no diluir-lo enmig d’un ple ordinari.

Comentarios
Multimedia Diari