Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Creixell crea un joc de cartes per donar visibilitat a les dones

    ‘D’invisibles a invencibles’ és una eina per donar a conèixer d’una manera divertida dones referents en molts àmbits com Hellen Keller, Alèxia Butellas o Rosalía

    28 febrero 2023 19:44 | Actualizado a 28 febrero 2023 19:50
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell ha creat el joc de cartes “D’Invisibles a Invencibles”, que ha estat ideat per la tècnica d’Igualtat, Ariadna Martí. El joc és una versió de la baralla de cartes espanyola, apte per a persones de totes les edats, que vol ser una bona eina per donar a conèixer d’una manera divertida dones referents en molts àmbits.

    Entre les dones referents que protagonitzen el jocs de cartes hi ha Hellen Keller l’escriptora, política i activista nordamericana que va ser la primera persona sordcega que va obtenir un títol universitari; Chimamanda Ngozi-Adichie, escriptora, novel·lista, dramaturga i feminista nigeriana; Alèxia Putellas i Segura, futbolista catalana del Barça que va guanyar la “Pilota d’Or” (2021 i 2022) a la millor jugadora del món i la segona esportista espanyola en aconseguir-la; “Rosalía” Vila Tobella, cantant, compositora, productora discogràfica i actriu catalana, que ha obtingut diversos reconeixements internacionals com el “Grammy llatí”. L’artista de Sant Esteve Sesrovires parla sobre el masclisme en algunes de les seves cançons.

    El joc de cartes es presentarà a l’Escola Les Eres de Creixell com una eina per poder treballar a les aules i donar visibilitat a les dones de diferents àmbits. També s’està barallant la possibilitat de presentar-ho als instituts de la comarca i fer dinàmica amb les cartes.

    La regidora de Serveis Socials i Igualtat de Creixell, Chelo Picón, ha destacat que “l’educació amb perspectiva de gènere ens dóna eines i visions per afrontar els processos educatius i ens ajuda a prendre consciència de com treballar de forma explícita i implícita les qüestions de gènere”. Alhora, la regidora recorda que “incorporar aquesta visió ens ofereix l’oportunitat d’analitzar tot el que ens envolta i, a nosaltres mateixes, sent conscients de desigualtats, injustícies o temes a treballar que anteriorment estaven invisibilitzats o no els hi paràvem atenció”.

    Comentarios
    Multimedia Diari