Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Creixell instal·la rètols contra la violència de gènere amb motiu del 25N

L’Ajuntament també estrena els llums violetes de la façana de la casa consistorial com a part de la programació del 25N

| Actualizado a 28 noviembre 2022 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Creixell ha senyalitzat tres entrades i sortides del municipi amb uns rètols violetes on s’hi llegeix “Creixell, localitat compromesa contra la violència de gènere”. El dijous 24 de novembre a la nit, l’Ajuntament també ha estrenat els llums violetes al balcó de la casa consistorial.

La regidora d’Igualtat, Chelo Picón, ha destacat que aquesta senyalització és una iniciativa pionera al territori que pretén “visualitzar que som un municipi compromès durant tot l’any amb la lluita contra la violència envers les dones, amb serveis de suport a les víctimes, eines per detectar casos de maltractament, campanyes de conscienciació, reivindicacions a través de l’art i activitats diverses”.

$!Les llums violetes ja pengen de la façana de la casa consistorial. Foto: Ajuntament de Creixell

Els actes programats pel 25N a Creixell han arrencat el divendres 25 al migdia, amb la lectura del Manifest institucional del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El dissabte 26 de novembre, a partir de les 11 h, l’associació Papallones Liles farà un repàs dels murals fets contra la violència masclista al llarg de la Rambla de les Moreres.

Un dels actes destacats del programa del 25N serà la Pintada entre la ciutadania de Creixell del banc en contra de la violència bicaria, a càrrec de l’Ajuntament de Creixell, que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre, a les 12 h, a la plaça del Mirador. El mateix dissabte, a les 18:30 h, a Cal Cabaler, es podrà gaudir d’un monòleg a càrrec de l’associació Papallones Liles. A continuació, a les 19 h, al mateix espai, es farà una xerrada sobre violència de gènere, a càrrec del Col·lectiu de Dones.

Per tancar els actes del 25N, el diumenge 27 de novembre, a les 18 h, s’estrenarà al Casal Municipal de Creixell el documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo’, una producció de Pandora Box TV dirigida per Teresa Soler Garrido i Albert Sanfeliu Rodríguez. La pel·lícula no para de recollir èxits per la seva mirada des de la pedagogia, com a eina transformadora per la prevenció de la violència de gènere i per crear consciència social i cívica

Comentarios
Multimedia Diari